Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 dne 6. 3. 2017 do 7:00 dne 7. 3. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 6. 3. 2017

Ob 7:03 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo divjadi na območju Osluševcev. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 9:30 smo bili obveščeni o poškodovanju travnika na območju naselja Mihovci pri Veliki Nedelji. Ugotovljeno je bilo, da so osebi pobegnile živali iz obore in poškodovale travnik. Elementov kaznivega dejanja oziroma prekrška nismo ugotovili, lastnik travnika napoten na zasebno/odškodninsko tožbo.

Ob 13:00 smo bili obveščeni o zapuščenem kolesu na območju Svetega Tomaža. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za zapuščeno/odvrženo oziroma nerabno kolo.

Ob 18:44 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja dejanja.

Ob 23:20 so policisti na območju Sv. Tomaža imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil vozil pod vplivom alkohola, saj je bil rezultat preizkusa 0.81 mg/l izdihanega zraka. Vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Napoved aktivnosti za torek dne 7. 3. 2017:
– pri nadzoru cestnega prometa bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom, preverjali uporabo varnostnih pasov med vožnjo in psihofizično stanje voznikov.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir

SLIKA JE SIMBOLNA.