V okviru »študijskih krožkov« se je minuli konec tedna v ormoškem Mladinskem centru začel enomesečni tečaj 3D oblikovanja bivalnih prostorov.
Gre za začetni tečaj, ki bi naj med mladimi ali med manj mladimi vzpodbujal kreativnost in učenje 3D modeliranja. Vsebina začetnega nivoja obsega predstavitev programov za 3D-oblikovanje, izdelava in vizualizacija zasnov bivalnih prostorov ter natečaj za najbolje oblikovan predhodno izbran bivalni prostor. V današnjem času, so takšna znanja več kot dobrodošla:

Udeleženci se oblikovanja učijo v priljubljenem programu SketchUp, ki je narejen za uporabniku prijazno skiciranje tridimenzionalnih modelov; oblikovanje se začne z risanjem črt in oblik, iz katerih nato nastanejo tridimenzionalni objekti. Program je namenjen skiciranju in predstavitvi idej, in je izvrstno pomožno orodje za potrebe drugih CAD programov.

Na delavnicah minulo soboto:

Delavnice vodi uni.dipl.inž.strojništva in oblikovalec Marko Jenuš v sodelovaju z arhitektom Jurijem Ojstrškom.
Delavnica 3D modeliranja bo trajala do 1. aprila, ob petkih popoldan in sobotah dopoldan po 4 šolske ure. Delavnica prinaša 9 srečanj in srečanje z odprtjem razstave nastalih del in je za udeležence brezplačna. Za izvedbo si je namreč LU ORMOŽ, v okviru katere deluje tudi Mladinski center, pridobila na natečaju, ki jih za študijske krožke namenja Andragoški center Slovenije. Naslednja delavnica bo ta petek od 16. do 19.ure. Še vedno se lahko pridružite. S seboj se je potrebno prinesti prenosni računalnik, na keterega vam bodo naložili programsko opremo v obliki 30 dnevne brezplačne licence za namene izobraževanja, je pojasnil mentor Marko Jenuš.