Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure 12. 8. 2013 do 7:00 ure dne 13. 8. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 12. 8. 2013:

Ob 08:10 uri so bili s strani banke v Ormožu obveščeni o ponarejenem bankovcu za 20 EUR., katerega so prevzeli iz podjetja v Ormožu. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 09:00 uri so bili obveščeni o spuščenem psu brez nadzora lastnika na območju Središče ob Dravi. Ugotovljen je bil lastnik psa, zoper njega sledi odločba prekrškovnega organa PP Ormož v zvezi Zakona o zaščiti nevarnih živalih.

Ob 13.10 uri so na parkirnem prostoru pred gradom v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik z neznanim motornim vozilom rdeče barve trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 17:56 uri so opravili intervencijo v naselju Vodranci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do nesoglasij med očetom in sinom. Na kraju je prijavitelju bilo izrečeno opozorilo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi lažne prijave.

Ob 20:49 so na ormoški obvoznici opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek povoženje divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za torek dne 13. 8. 2013:

Na območju policijske postaje bomo opravljali kontrolo prometa.

OPOZORILO IN NASVET POLICIJE:

Glede na to, da policisti v samem mestu Ormož in tudi v drugih urbanih središčih obravnavamo precej prometnih nesreč na parkiriščih, kjer povzročitelj zapusti kraj prometne nesreče brez da bi o tem obvestil oškodovanca ali policijo (t.i. pobeg iz kraja prometne nesreče) opozarjamo voznike, da jim v primeru odkritja sledi hujša sankcija – dodatna globa v znesku 500 EUR.

»Neposredni udeleženec prometne nesreče, ki je zapustil mesto prometne nesreče, mora nemudoma obvestiti upravičenca do podatkov iz prejšnjega odstavka ali policijo, da je bil udeležen v prometni nesreči, posredovati podatke o kraju in ostalih okoliščinah nesreče, svoje podatke, registrsko številko vozila in navesti kraj, kjer se nahaja, ter omogočiti naknadno ugotavljanje dejstev« – določila 3. odst. 110. čl. ZPrCP.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II