Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 9. 8. 2013 do 7:00 ure dne 12. 8. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 9. 8. 2013:

Ob 11.30 uri so v naselju Koračice obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče med avtobusom in osebnim avtomobilom prišlo zaradi nepravilnega srečevanja pri čemer je povzročitelj prometne nesreče to je voznik os. avtomobila s kraja odpeljal. Povzročitelj je bil s strani policijske patrulje izsleden na domu. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 10.45 uri so bili obveščeni o najdbi kolesa s pomožnim motorjem znamke Tomos temno modre barve. Najdeno je bilo v naselju Bresnica, lastnik vozila pa naj se z dokumenti o lastništvu oglasi na PP Ormož.

Ob 19:47 uri so intervenirali v gostinskem lokalu v Ormožu, kjer se je gost neprimerno vedel do zaposlenih in gostov. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 10. 8. 2013:

Ob 06.37 uri so bili obveščeni o kršitvi gosta v Ormožu, kateri je kričal na zaposlene in jih žalil, ter se ni želel odstraniti iz lokala. Ob prihodu patrulje na kraj je kršitelj nadaljeval s kršitvijo, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

09.00 V enoti obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Po zbranih obvestilih bodo zadevo ustrezno zaključili.
Ob 13. 30 uri so bili s strani občana iz območja Podgorcev obveščeni, da sosed podira drevesa v njegovem gozdu. Patrulja na kraju ugotovila, da sosed podira drevesa v svojem gozdu. Udeležena bila napotena, da zadeve rešujeta na zasebno tožbo.

Ob 20.45 uri so v Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče, kjer je voznik skuterja zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal na betonski robnik, zaradi česar je padel po cesti ter se hudo telesno poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

Ob 05.57 uri smo v Lešnici obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda. O povoženju divjadi so bili obveščeni lovci.

NEDELJA 11. 8. 2013:

Ob 20.35 uri so v naselju Loperšice opravili ogled kraja prometne nesreča z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila o ogleda.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 12. 8. 2013:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, prav tako bomo opravljali kontrolo prometa vključno z meritvami hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšepktor II