Takoj po proslavi ob Dnevu državnosti in odprtju Ormoškega poletja, v petek 24. junija, je po ulicah Ormoža potekal 19. Ormoški ulični nočni tek. Gre za zelo odmevno tekaško tekmovanje, ki ga v sodelovanju s številnimi sponzorji in občino Ormož organizira Atletski klub Ormož…

Letošnjega ormoškega uličnega nočnega teka se je udeležilo 182 tekmovalcev. Čeprav je ta številka v minulih letih bila včasih precej višja, so organizatorji tudi letos z udeležbo bili zelo zadovoljni. Tako kot običajno so teki potekali v rangih od 550 metrov za otroke, do 4800 za odrasle moške tekmovalce. Ulični nočni tek je v Ormožu vedno bil velik družaben dogodek, ko se poleg tekmovalcev zbere tudi množica navijačev, gotovo pa bobnarji GŠ ORMOŽ, ki z bobni spodbujajo vrle tekače. Vse tekače in zbrane na Kerenčičevem trgu je najprej pozdravil župan občine Ormož Danijel Vrbnjak, in tekmovanje se je začelo:
Kot običajno so se v dir po ormoških ulicah tradicionalno najprej podali najmlajši oziroma letniki 2011 in mlajši (deklice in dečki). Na stezo v dolžini 550 metrov se je podalo 7 tekmovalcev, od teh je bilo kar 5 otrok iz športne šole DADA.
Naslednja skupina otrok je tudi bila razdeljena na deklice in dečke, rojene od leta 2007 do leta 2010. Na 1100 metrov sta tekli 2 deklici in 4 dečki.
Sledil je tek za družine na 1100 metrov. Teklo je 6 družin: Pajek, Hergula, Pintarič, Cvetko, Praznik in še ena družina Hergula, ki so jo označili z Hergula 2.
Nato je potekal še štafetni tek 3x 550 metrov, v katerem so sodelovale ekipe OŠ Miklavž pri Ormožu ali Miklavške dekline; OŠ Ormož, Ekipa UE Ormož in Ekipa RK Jeruzalem Ormož.
Vrhunec ormoškega uličnega nočnega teka predstavlja glavni tek na 4000 metrov za ženske in 4800 metrov za moške. Skupaj je štartalo 91 tekmovalcev, od tega 27 žensk in 64 moških.
Tekače so razen navijačev, ki so se vmes lahko okrepčali na stojnici G-spota, spremljali bobnarji GŠ Ormož, tekači od vsepovsod pa itak, da so dali vse od sebe. Kar nekaj jih je takšnih, ki se na Ormoški ulični tek radi vračajo, veliko pa jih je zraven bilo tudi na novo. Gotovo pa, da so tekmovali tudi članice in člani AK Ormož, med njimi tudi dva pomembna Ormožana Marko Zidarič iz podjetja Puklavec Family Wines in Andrej Vršič – direktor JZ za TKŠ občine Ormož ( na naslovni fotografiji)

Na koncu prireditve je bila še razglasitev rezultatov in podelitve medalj. Najboljšim sta jih podelila direktorica Občinske uprave Milena Debeljak in Andrej Vršič, direktor JZ za TKŠ.

Med najmlajšimi tekači, rojenimi do leta 2011, ki so tekli na 550 metrov, si je 3.mesto pritekel Miha Kelenc, drugi je bil Nel Lukman – oba iz Športne šole DADA; 1.mesto pa je osvojil Jaka Horvat iz Ormoža. Med vrstnicami je 3.mesto osvojila Mia Melenc, drugo – Meta Bezjak, obe iz Športne šole DADA. 1.mesto pa si je pritekla Neja Marinič Kuzman iz Maribora.
Med mladimi, rojenimi med leti 2007 in 2010, ki so tekli na 1100 metrov, je 2. mesto osvojila Iva Tija Kolarič, ki je le za dobre 3 sekunde zaostala za zmagovalko Živo Majdič; med dečki istih starosti je 3.mesto osvojil Leon Osterc, drugi je bil Nik Žnidarič iz Miklavža pri Ormožu, zmagal pa je Lukas Dovnik iz Atletskega društva Štajerska.
Med družinami, ki so se podale v tek na 1100 metrov je nastopilo 6 družin. Na tretje mesto se je uvrstila družina Hergula; druga je bila družina Pintarič; prvo mesto pa je osvojaila družina Pajek.
Na štafetnem teku – 3 x po 550 metrov, pa je 3.mesto osvojila ekipa mladih Ormožanov, ki so jo sestavljali Saša, Michelle in Jan; 2.mesto so osvojili kadeti RK Jeruzalem Ormož: Tit, Blaž in Žan, 1.mesto pa »Miklavške dikline« – učenke OŠ Miklavž pri Ormožu: Neža, Hana in Maša.
Med 27 ženskami, ki so na v glavnem teku pretekle 4000 metrov, so bile nagrajene štori: 4mesto je osvojila Iris Jambrišič iz Tekaškega kluba Marathon; 3 je bila Andreja Goričan iz AK Ormož, druga Jasmina Ilijaš iz Tekaškega kluba Marathon, prva pa Špela Gonza iz Atletskega društva Štajerska.
Med 64 moškim tekmovalci, ki so pretekli 4800 metrov, so nagradili prvih šest: 6. mesto je osvojil Jan Kramer iz Velenja; 5.mesto: Miha Povšič iz Selnice, 4.mesto: Vito Kunstek iz Slovenske Bistrice; 3.mesto: Blaž Orešnik iz AK Ormož; 2.mesto: Matej Šturm iz »On runnig cluba«; 1.mesto pa si je pritekel Rok Puhar iz Senčurja s prednostjo 23sek in 1 stotinka pred drugo-uvrščenim.

Naslovna fotografija: Špela Jambriško