Ormoški župan Alojz Sok je danes ob 13.uri imel novinarsko konferenco, kjer je spregovoril o aktualnih problemih v občini; poročal s sestanka v zvezi s hitro cesto Ormož – Ptuj; predvsem pa je želel pojasniti nekaj dejstev ob nakupu druge etaže določene nepremičnine v lasti Kmetijske zadruge Ormož, za nakup katere ga je na minuli seji pooblastila večina v Občinskem svetu.
Gre za 351 kvadratnih metrov velik prostor (v nekdanji Veseličevi hiši nad Mestno grabo v Ormožu), ki ga občina že dalj časa uporablja kot skladišče in zanj plačuje najemnino. Kupnina po pogodbi znaša nekaj manj kot 60.000 evrov. Kot meni opozicija je sporno to, da je na celoten objekt vknjižena hipoteka v korist Deželne banke Slovenije v višini 800.000 evrov.
Kot je na minuli seji Občinskega sveta povedala vodja oddelka za gospodarske dejavnosti občine Ormož Karmen Štumberger, bi sicer banka po prejemu kupnine naj izdala izbrisno dovoljenje za drugo etažo predmetne stavbe. A opozicija s svetnikom Vilijem Trofenikom na čelu, močno dvomi v to. Kot so povedali na minuli seji, je tudi kupnina previsoka. Po podatkih, ki so si jih pridobili od Geodetske uprave je cela zgradba vredna le 50.000 evrov, pravijo.

Sicer pa je župan Alojz Sok na današnji tiskovni konferenci povedal: ( Prisluhnite posnetku tiskovne v celoti)