Kot poročajo iz PU MARIBOR, se je malo po polnoči na relaciji Šentilj – Sladki vrh, v križišču za Ceršak, zgodila huda prometna nesreča dveh vozil. Po trčenju se je eno vozilo prevrnilo na streho in zagorelo.

Danes, okoli 0.10 je 19-letni moški vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Selnice ob Muri proti Šentilju. V nepreglednem desnem ovinku, izven naselja Ceršak, je z vozilom zapeljal v levo, na levo smerno vozišče, in kljub zaviranju s sprednjo desno stranjo vozila trčil v sprednjo desno stran osebnega avtomobila, ki ga je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letni moški. Po trčenju je prvo vozilo, ki ga je vozil 19-letnik, odbilo v levo na travnato nabrežino, kjer se je vnelo.
Mimovozeči moški in njegova sopotnica sta iz gorečega vozila izvlekla voznika in njegovega 18-letnega sopotnika na prednjem sedežu. Na zadnjem sedežu sta ostali v vozilo ukleščeni ženski, stari 18 in 19 let. Ker ju ni bilo mogoče rešiti, sta v požaru obe zgoreli. Moška sta utrpela hude telesne poškodbe. Voznik drugega vozila se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Požar so pogasili gasilci, reševalci pa so tri moške prepeljali v UKC Maribor, še pojasnijo na PU Maribor.

(Naslovna fotografija: maribor24.si)