V Podgorcih je danes dopoldne bilo 41.ocenjevanje vin, ki ga ob podpori domače krajevne skupnosti vsako leto organizira TURISTIČNO DRUŠTVO PODGORCI. Letos so k soorganizaciji pristopili tudi člani DRUŠTVA VINOGRADNIKOV ŠPARONIJA.

Na ocenjevanju je bilo 84 vzorcev vin, domačih in okoliških vinogradnikov. Med vzorci na ocenjevanju sta bila tudi dva iz Avstrije, kar je organizatorje še posebej razveselilo, tako letošnje ocenjevanje spet lahko štejejo za mednarodno.

Vina je ocenjevala 7 članska komisija strokovnjakov in poznavalcev: Matija Kociper, Cvetka Sakelšek, Franc Bezjak, Boštjan Štefančič, Rastko Tement, Andrej Rebernišek in Lidija Ruška, ki je bila predsednica komisije.

Rezultate bodo objavili na svečani podelitvi priznanj 19.maja ob 19.uri v Podgorcih. Po neuradnih rezultatih pa je veliko zlato medaljo prejel traminec – ledena trgatev, letnik 2001, Anice in Janka Mariniča iz Bresnice v KS Podgorci. (Od možnih 20 točk je prejel oceno 19,80). Skupaj je še 14 zlatih, 42 srebrnih in 6 bronastih medalj. Neuradni rezultati ocenjevanja so objavljeni na spletni strani www.podgorci.si

UTRINKI:

Sedemčlanska komisija, (desno pokuševalci)

Računalniška obdelava podatkov: Boštjan Kukovec in Žiga Volmut

Lidija Ruška, predsednica komisije

Mlada enologinja Lidija, leta 1960