Z odločilno tekmo 18.maja v Zgornji Polskavi (2:1) so veterani NK ORMOŽ po petih letih spet postali PRVAKI veteranske lige MNZ Ptuj. Svojo zmago so utrdili včeraj, ko so v Ormožu s 3:2 premagali veteransko ekipo NK Videm, ki se je letos uvrstila na DRUGO mesto.

V drugem delu iztekajoče lige so bili zmagovalci vseh osmih odigranih tekem. Začelo se s prvo zmago nad NK Videm (8:3) in potem so prihajale zmage za zmago, je povedal trener Jože Podplatnik. »Odlični rezultati so še en dokaz, da ormoški nogometni veterani še niso za staro šaro«, je ob zaključku včerajšnje tekme z Vidmom povedal trener Podplatnik, ki pa dodaja, da v novi sezoni ne bo več opravljal nalog trenerja. Vratar Emil Trstenjak pove, da sta z vratarjem Borisom v celi sezoni prejela le devetnajst golov, ostale pa vse uspešno ubranila. »Pohvala gre seveda tudi igralcem v obrambi«, je še dodal Trstenjak. Ormoški nogometni veterani vse tekme doživljajo zelo resno, temu primerno redno (vsak ponedeljek) in vestno potekajo tudi njihovi treningi, je dodal kapetan veteranske selekcije Vule Nikolić, ki dodaja, da vsem skupaj tudi prijateljska druženja veliko pomenijo.

Z zaključkom lige, pa nogometa za tekočo sezono še ni konec: ekipo veteranov NK ORMOŽ v nadaljevanju čakajo kar trije prijateljski turnirji. 16.junija se odpravljajo na mednarodni turnir na Hrvaškem, kjer se srečujejo ekipe Hrvaške, Slovenije, Madžarske in Avstrije; 23.junija pripravljajo mednarodni turnir v Ormožu, kjer bodo razen domačinov sodelovale še ekipe Hrvaške in Madžarske; konec avgusta, pred začetkom nove sezone, predvidoma ob otvoritvi novih tribun, pa jih čaka še en turnir, kjer bodo prav tako tekmovale ekipe Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije.