Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 31. 12. 2015, do 7. ure dne 4. 1. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 31. 12. 2015

Ob 7:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Šalovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 14:20 uri smo izven naselja Središče ob Dravi pri ilegalnem prestopu državne meje prijeli eno osebo. Po končanem postopku je bila oseba na mejnem prehodu Središče ob Dravi izročena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 14:39 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom na glavni cesti v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v polzapornico na prehodu ceste čez železniško progo in jo poškodoval. Po trčenju je odpeljal s kraja nesreče. Po vseh zbranih obvestilih bo povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 15:30 uri smo bili obveščeni o tatvini v trgovini na območju Ormoža.

PETEK 1. 1. 2016

Ob 15.17 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju poškodovanju mejne zapornice v Godenincih. Opravljen je bil ogled ter sledi kazenska ovadba.

SOBOTA 2. 1. 2016

Ob 7:56 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Cvetkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 08.20 uri smo zaznali kaznivo dejanje poškodovanje mejne usmerjevalne ograje v Vodrancih. Opravili smo ogled ter sledi kazenska ovadba.

NEDELJA 3. 1. 2016

Ob 13.55 smo v Miklavžu pri Ormožu obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je zapeljal z vozišča.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 4. 1. 2016:

– Ob rednem delu bomo opravljali tudi kontrolo cestnega prometa ter izvajali aktivnosti za poostreno pokrivanje državne meje.
PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir