Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
25. 5. 2018, do 7. ure dne 28. 5. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 25. 5. 2018

Ob 8:00 uri smo sprejeli ustno kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Ogrožanje varnosti. Po zbranih obvestilih bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 12.10 uri smo policisti na območju PP Ptuj mlajši ženski zasegli vrečko s posušenimi delci rastlinskega izvora in manjši PVC mlinček, zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Po izvedeni analizi sledi ustrezen postopek.

Ob 15:45 uri smo bili na kraju prometne nesreče II. kategorije na glavni cesti v naselju Loperšice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanje trčila v voznika mopeda, kateri je v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 23:57 uri smo bili obveščeni, da gostje enega od lokalov v okolici Ormoža, motijo bližnje stanovalce pri nočnem počitku. Policisti kršitve niso ugotovili.

SOBOTA 26. 5. 2018

Ob 2:06 uri smo v Ormožu obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 8:28 uri smo v Gornjih Ključarovcih opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari. Evidentirali smo kaznivo dejanje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 19:10 uri smo bili na kraju dogodka v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dve osebi splezali na panelno ograjo na igrišču pri tem pa je del panelne ograje popustil, zaradi česar sta oba padla v globino iz višine okrog 5 metrov. Ob tem je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe in je s helikopterskim prevozom bila prepeljana v UKC Maribor. O dogodku bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:00 uri smo intervenirali v naselju Strjanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je na pikniku prišlo do spora in pretepa med sorodniki. Po ugotovljenih dejstvih in okoliščinah, je bil na kraju dvema kršiteljicama izdan plačilni nalog, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

NEDELJA 27. 5. 2018

Ob 6:25 uri smo prijeli 4 tujce, državljane Pakistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom Ljubljana.

Ob 11:32 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju vloma v vikend v naselju Podgorci. Opravljen je bil ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 11:36 uri smo v Središču ob Dravi prijeli še 4 tujce, 1 državljana Indije in 3 državljane Pakistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili prav tako odpeljani v azilni dom Ljubljana.

Ob 12:04 uri smo bili obveščeni o sporu glede parcele v kraju Senešci.

Ob 14:15 uri smo obravnavali povoženje mačka na lokalni cesti v kraju Kog. Napisano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 6:35 uri smo bili obveščeni o ležečem predmetu na LC v naselju Podgorci, kateri je oviral udeležence v cestnem prometu.

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ