Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 8. 4. 2020, do 7.00 ure, dne 9. 4. 2020, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 8. 4. 2020

Ob 13:44 uri nas je RCO Ptuj obvestil o požaru v naravnem okolju v naselju Stanovno. Iz neznanega vzroka je pogorelo približno 30 m2 podrasti trave ob lokalni cesti. Požar so pogasili gasilci PGD Ivanjkovci in Hardek.

Drugih varnostno zanimivih dogodkov nismo obravnavali.

Napoved aktivnosti za četrtek 9. 4. 2020:

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).
– Opravljali bomo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepoved gibanja izven občin.
– V povezavi z že znanimi ukrepi za omejitev širjenja COVID-19 in preprečevanja novih okužb, vam policisti svetujemo, da se dosledno upošteva vsa opozorila in prepovedi, predvsem pa ostanite doma in ostanite zdravi.

Pripravila:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir