Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 30. 10. 2013 do 7:00 ure dne 4. 11. 2013, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 30. 10. 2013:

Ob 9.40 smo v Ormožu obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 11.28 smo v Ormožu obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 11.51 smo v Kajžarju obravnavali poškodbo žlebov na stanovanjski hiši.

Ob 20.00 uri smo v Loperšicah imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat 0.67 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzeto vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Ob 02.44 uri smo v Savcih imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, kateri je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat 0.71 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzeto vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

ČETRTEK 31. 10. 2013:

Ob 12:10 uri smo v naselju Šalovci evidentirali kaznivo dejanje Zanemarjanje in surovo ravnanje mladoletni osebe. Zoper storilca sledi kazenska ovadba.

Ob 15:45 uri smo na dobravskem smetišču zalotili dva hrvaška roma, katera sta izvrševala tatvino starih pnevmatik in hišnega računalnika.

Ob 16.40 uri smo opravili intervencijo v naselju Kajžar, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in mira. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se med sabo sprla oče in sin, kateri slednji kljub opozorilom policistom ni prenehal s kršitvijo je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do izstreznitve na tukajšnji policijski postaji. Zoper kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17.35 uri smo na Vitanu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 18.25 uri smo izven naselja Loperšice obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 21.37 smo v Ivanjkovcih ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je napihal 1.01 mg/liter izdihanega zraka. Voznik je bil pridržan v naši enoti, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Ob 22.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Lešnica. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča v obcestni jarek in poškodoval še dvorišče bližnje hiše. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 00.05 smo imeli v Kajžarju postopek z voznikom osebnega avtomobila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega mu je bilo zaseženo vozilo, pristojnemu sodišču pa bomo posredovali obdolžilni predlog.

Ob 4.13 smo v Ormožu vozniku začetniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola.

PETEK 1. 11. 2013:

Ob 20:45 uri smo v naselju Lešniški vrh obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.


SOBOTA 2. 11. 2013:

Ob 08.15 uri smo naselju Hardek obravnavali mejni spor , kjer sta bila udeleženca napotena na zasebno tožbo.

Ob 09.38 uri smo izven naselja Ivanjkovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 10.40 uri smo v naselju Krčevina obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznik kombiniranega vozila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 19.55 smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila kateri je vozil pod vplivom alkohola. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.


NEDELJA 3. 11 . 2013:

Ob 12.10 smo v Pavlovcih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 16.04 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Ormožu. Ugotovljeno je bilo, da sta trčila voznik osebnega avtomobila in avtobus. Poškodovanih ni bilo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 4. 11. 2013:

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, ter ob tem v cestnem prometu opravljali tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor I