Martinovanje v Ormožu tudi letos pripravlja občina oziroma Javna razvojna agencija in Turistično informativni center v sodelovanju z Javnim skladom za kulturne dejavnosti Ormož in številnimi društvi. Martinovanje bo potekalo v petek in soboto, vsa dogajanja pa bodo že od jutra potekala pred gradom, v gradu in v grajski pristavi; zabavna večera ( z Rebeko Dremelj v petek in Mambo Kingsi v soboto) pa v šotoru na Hardeku.
V ponudbi dogajanj so kulinarika, vinske degustacije, razstave, sejmi, rokodelske tržnice, povorka vinskih doživetij, kulturni program s krstom mošta, ustvarjalne delavnice za otroke, vodeni ogledi skozi znamenitosti, pohodi ter v petek slavnostna razglasitev zmagovalcev turnirja mladega vina in „naj špricar“ 2013.

Martinova sobota v Ormožu letos prinaša tudi 18.tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Tekmovanje se bo s skupnimi koračnicami začelo ob 10.00 uri pred gradom, tekmovalni del pa ob 11.00 uri v šotoru na Hardeku. Nastopilo bo 11 godb iz vse Slovenije.

V Središču ob Dravi v soboto dopoldne pripravljajo „Srečanje z Martinom“. Prireditev pripravlja tamkajšnje Turistično društvo, in kot je povedala predsednica Dragica Florjanič se trudijo vsako leto pripraviti kaj novega in zanimivejšega.
Tako bo letošnji kulturni program popestril Pihalni orkester Svea Zagorje, poleg številnih ostalih nastopajočih in obveznega krsta mošta. Prireditev bo potekala pred Sokolano. Z moštom, pečenimi kostanji in pecivom bodo postregli člani turističnega društva in ostali ponudniki vinsko kulinaričnih dobrot.