V konferenčni dvorani Policijske postaje ORMOŽ je v soboto potekala konferenca upravljalcev, strokovnjakov in poznavalcev na temo “Ravnanje z odpadki v našem vsakdanu – iz prakse v prakso”. Med 60-timi slušatelji so bili tudi nekateri župani, med njimi tudi župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko in občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko:

Pod okriljem ZIPa – društva za kulturo dialoga Za in Proti je na Gimnaziji Ormož potekal slovenski srednješolski turnir, na katerem je sodelovalo 27 ekip iz Ormoža, Ljubljane Ledine, Ljubljane – Bežigrad, Litije, Ljutomera, Celja, Novega mesta, Raven na Koroškem, in II.gimnazije Maribor . Debaterje smo obiskali v času priprav na tretji krog:

V soboto je v jedilnici Osnovne šole v Ormožu bilo srečanje krajanov KS ORMOŽ starejših od 70 let. Gre za tradicionalno prednovoletno srečanje, ki ga pripravita Krajevna skupnost Ormož in občina Ormož.

Minuli petek je minil v znamenju slovenskega zajtrka. Najprej smo se odpravili na OŠ Ormož, in v jedilnici na zajtrku naleteli na učence nižje stopnje. In ni ga bilo, ki mu takšen zajtrk ne bi teknil.
Potem smo se odpravili še na slovenski zajtrk med učence OŠ Sveti Tomaž. K njim pa se je na zajtrk odpravil tudi državni in občinski svetnik Branko Šumenjak:

Sledi še pregled zadnjih športnih dogodkov, potem pa bomo izžrebali TRI izmed naših gledalcev in bralcev, ki ste pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, in si boste lahko k predsedniku Društva gojiteljev malih pasemskih živali – Jožetu Plohlu odpravili po svojega novega hišnega ljubljenčka.

Vabimo vas k ogledu oddaje, nocoj ob 20.05 uri.