Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure dne
27. 11. 2014, do 7:00 ure, dne 28. 11. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 27. 11. 2014

Ob 14:58 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Pavlovcih na regionalni cesti, kjer sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Vzrok nesreče je bil nepravilno naložen tovor. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa tudi odgovorni osebi povzročitelja.

Ob 15:45 smo v Ormožu odvzeli prostost mladoletnemu tujcu, kateri je osumljen storitve kaznivega dejanja »vlomne tatvine«.

Ob 19:13 uri smo v Ormožu opravili ogled kraja poškodbe osebnega vozila. Patrulja je zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 20:30 uri smo v Hermancih opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala odstop od ogleda.

Ob 21:07 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na območju Zasavcev. Patrulja na kraju ugotovila, da je voznik kolesa s pomožnim motorjem zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel. Na kraju opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.22 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper udeleženca bo podan odbolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu. Zbiramo tudi nadaljnja obvestila o kršitvi zakona o omejevanju uporabe alkohola.

Napoved aktivnosti za vikend:
Med 11.11. in 30.11.2014 opravljamo poostren nadzor cestnega prometa “šibki udeleženci v cestnem prometu – pešci, kolesarji”,
Ob rednem delu bomo izvajali meritve z laserskim merilnikom hitrosti in poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

Vsem bralcem želimo miren in varen vikend.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir