ROKOMET, NLB Leasing liga, 12. krog:
Najtežje, ko nekaj moraš

In res je. Pred Vinarji je ena najtežjih tekem doslej v sezoni 2014/15. Pa ne toliko zaradi kvalitete zasedbe Sviša, ampak zaradi težav s poškodbami, ki so napadle četo trenerja Saše Prapotnika. Ob poškodovanih (Mesarić, Topolovec, Grizolt) ormoški strateg ne bo mogel računati na odsotnega vratarja Zlatana Bratanoviča, ki bo ekipi pomagal le do novega leta, nato pa se bo podal na delo na Švedsko. Tako bo v golu dobil priložnost dvojec iz Varaždina Tomislav Balent in Marin Šutalo, ki bo na drugi strani imel konkurenco v Gašperju Slapničarju, ki je v zelo dobri formi.

Danijel Mesarić želi igrati
Nekaj omenjenih poškodovanih igralcev je ta teden že treniralo, vendar poškdobe niso dokončno sanirane. Obstaja pa želja določenih rokometašev, ki bi želeli pomagati svoji ekipi na tekmi proti neposrednemu tekmecu za obstanek v ligi. Pametno odločitev glede minutaže poškodovanih igralcev pa bosta morala sprejeti glavni trener in fizioterapevt Jeruzalemčkov Izidor Cuković. Verjeti je, da bodo zaigrali vsi tisti, ki lahko na igrišču pomagajo ekipi in ne tisti, ki so tega sposobni le v svojih glavah.

Danijel Mesarić na vsaki način želi pomagati svoji ekipi v boju za obstanek v ligi.

Danijel Mesarić na vsaki način želi pomagati svoji ekipi v boju za obstanek v ligi.

Gostje se po slabem začetku sezone pobirajo
Sobotni nasprotnik Jeruzalema je sezono začel porazno – s petimi zaporednimi porazi. Sviš je na zadnjih treh tekmah osvojil štiri točke in potrdil dvig forme, čeprav je ekipa v zadnjem krogu doživela domači poraz proti Slovenj Gradcu. Prvo ime Dolenjcev je Simon Stopar, ki je na zadnjih treh tekmah dosegel kar 30 zadetkov. Je pa fant zapravil zadnjo sedemmetrovko proti Slovenj Gradcu, ki bi Svišu prinesla točko in zanimivo bo videti kako je zgrešeni “penal” vplival na starejšega od bratov Stopar in njegovo ekipo. Pomembno vlogo v ekipi Sviša ima tudi najtežji igralec lige Elvir Kalabič (okrog 130 kg). Ižanec sicer opravlja svojo nalogo predvsem v napadu, v obrambi pa zaradi svoje teže vedno manj. Gre za krožnega napdalca, ki ko sprejme žogo na črti je nezadržljiv.

Tiha želja štiri točke
To so tihe želje ekipe Jeruzalema na preostalih štirih tekmah: Sviš (doma), Ribnica (v gosteh), Krško (v gosteh), Slovenj Gradec (doma). Želje, ki bi bile povsem realne, če bi ekipa bila v popolni zasedbi. Žal pa temu ni tako in zato bo vsaka točka do konca leta 2014 štela dvojno:” V Ormožu smo zmeraj vajeni trdo garati za vsako točko in tudi v tej sezoni temu ne bomo mogli uiti. Trdo delo na treningih, dobra priprava na tekmo, srčna igra na tekmi in podpora naših zvestih navijačev Ormožanov bodo tudi vnaprej glavni adut ormoškega rokometa,” je pred tekmo s Svišem, ki bo na sporedu v soboto 29. novembra ob 19.00 uri povedal trener Prapotnik.

Trenerja RK Jeruzalem Ormož Saša Prapotnika in njegovo četo znova čaka težka naloga. Na Hardek v soboto 29. 11. ob 19.00 uri prihaja Sviš.

Trenerja RK Jeruzalem Ormož Saša Prapotnika in njegovo četo znova čaka težka naloga. Na Hardek v soboto 29. 11. ob 19.00 uri prihaja Sviš.

ROKOMET, 1. B SRL, 10. krog:
V. Nedelja gostuje na Igu

Pred rokometaši Velike Nedelje Carrere Optyl (10. mesto) je gostovanje na Igu pri Mokercu (9. mesto). Gostitelji so zaenkrat zbrali 6 točk, gostje točko manj. Ižanci so na domačih tleh presenetili Dol Hrastnik, kar zgovorno govori, da je ekipa nevarna predvsem na domačih tleh. Točke v tej tekmi štejejo dvojno. Četa trenerja Tomija Matjašiča je v zadnjem krogu proti Dobovi odigrala odličen 1. polčas in katastrofalen 2. polčas. Prvi del tekme pa je dokaz, da ekipa zmore precej več kot kaže trenutno stanje na lestvici. Tekma na Igu je na sporedu v soboto 29. 11. ob 19.30 uri.

Razpored tekem za soboto 29. 11. in nedeljo 30. 11. 2014:
SOBOTA 29. 11. 2014
STAREJŠI DEČKI B (letniki 2001 in mlajši):
ob 11.45 uri: V. Nedelja Carrera Optyl & Jeruzalem Ormož – Moškanjci Gorišnica

SOBOTA 29. 11. 2014
STAREJŠI DEČKI A (letniki 2000 in mlajši):
ob 13.20 uri: Jeruzalem Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl – Moškanjci Gorišnica

SOBOTA 29. 11. 2014
ČLANI, NLB LEASING LIGA, 12. krog:
ob 19.00 uri: Jeruzalem Ormož – Sviš Ivančna Gorica

NEDELJA 30. 11. 2014:
ob 13.30 uri: Jeruzalem Ormož &. V. Nedelja Carrera Optyl – Moškanjci Gorišnica

Vabljeni na tekme v ŠPORTNO DVORANO HARDEK!