V Ormožu je nastala 1. kompilacija rokometnih navijaških pesmi v Sloveniji
Navijaška skupina Ormožani navija že od 1992 leta za Rokometni klub Jeruzalem Ormož, ki že trinajsto leto zapored uspešno nastopa z člansko ekipo v 1. slovenski rokometni ligi, katerega rokometna šola je ena najboljših v državi in širši regiji, kjer proizvajajo odlične mlade rokometaše.

Aljoša Širovnik Vičar, kot prvotni vodja navijačev, član glasbenih skupin Pridigarji in Orkester selotejp in idejni vodja projekta nam bo predstavil kako je nastala kompilacija. “Ormož je mesto rokometa, vina, imamo pa tudi alternativni klub Unterhund, ki deluje tudi že 25 let, kjer se zbiramo tudi navijači in tam smo prišli do ideje za ta projekt navijaške kompilacije, ter združili glasbo in šport. Tukaj je rokomet tradicija, ljudje živijo s klubom, vzdušje na tekmah je zelo vroče in pozitivno, saj dvorana Hardek slavi kot trdnjava, kjer gostujoča moštva res težko in zelo redko pridejo do zmage. Že pred leti sem razmišljal, da bi v Ormožu uglasbili in posneli kompilacijo svojih navijaških pesmi, ki so takorekoč ponarodele, saj v Sloveniji nima nobeden rokometni klub kompilacije, razen v nogometu Maribor in Olimpija, vendar so tam najeli eno glasbeno skupino, ali pa imajo posamezne zgoščenke, medtem ko smo tukaj šli korak naprej. V Ormožu smo zbrani člani večih glasbenih skupin z gosti, tako pri tej kompilaciji jedro predstavlja Orkester selotejp, ki je že pred 10. leti posnel uradno Himno RK Jeruzalem Ormož. Pri projektu so se nam pridružili člani skupine Pridigarji, zasedba Pihalnega orkestra Ormož z vodjem Jožetom Barin Turica, zasedba otroškega pevskega zbora Glasbene šole Ormož pod vodstvom Renate Horvat, pevec Srđan Milovanovič, tekstopisec večine navijaških pesmi Davorin Bešvir in člani navijaške skupine Ormožani z vodjem Gregorjem Vičar. Zgoščenko smo uglasbili in posneli v Glasbeni hiški Branka Puklavca,ki je zaslužen za aranžmaje, posebna zahvala gre tonskemu mojstru Rajku Marjanovič iz Ljutomera, brez katerega ta izdelek ne bi bil tako kvaliteten kot je. V studiu smo se dobivali enkrat tedensko, oz. kolikor nam je dovolil čas, ter posneli 10 ponarodelih navijaških pesmi na svoj način. Za podporo hvala Rokometnemu klubu, Klubu ormoških študentov in vsem sponzorjem in donatorjem na zgoščenki.”

Kompilacija bo predstavljena 11. junija na Dnevu ormoškega rokometa na dogodku Plava noč.

Mlajše selekcije RK JERUZALEM ORMOŽ se bodo pomerile proti svojim staršem. Začetek tekem v soboto 11. junija ob 13.00 uri v LEGENDARNI Mestni grabi.

Mlajše selekcije RK JERUZALEM ORMOŽ se bodo pomerile proti svojim staršem. Začetek tekem v soboto 11. junija ob 13.00 uri v LEGENDARNI Mestni grabi.

Program dogodka:
V soboto 11.6.2016 vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da se jim pridružite ob koncu tekmovalne sezone, ki bo letos potekala v Športnem parku Mestna graba Ormož.

Ob 12.00 uri odprt Turnir v rokometu na mivki. Ekipe se lahko prijavijo na elektronski naslov matej.hebar@gmail.com
Na spodnji etaži na glavnem igrišču naravnega amfiteatra bodo pripravili podlago, na kateri se bodo pomerile mlajše selekcije RK Jeruzalem Ormož.

Ob 13.00 uri: mini rokometaši letnik 2006, 2007 – starši (2 x 12 minut)
Ob 13.40 uri: mlajši dečki letnik 2003, 2004, 2005 – starši (2 x 12 minut)
Ob 14.20 uri: starejši dečki letnik 2001, 2002 – starši (2 x 15 minut)
Ob 15.00 uri: ogled tekme v rokometnem klubu SLOVENIJA – NORVEŠKA

Za veliki finale se bosta ob 18.00 uri na poslovilni tekmi Siniše Radujkovića pomerili ekipi RK Varaždin in RK Jeruzalem Ormož sestavljeni iz sedanjih in bivših soigralcev ter nasprotnikov Radeta.

Prireditev se bo nadaljevala zvečer ob 21.00 uri v klubu Unterhund na Plavi noči, kjer nam bodo naši navijači predstavili kompilacijo navijaških pesmi z Orkestrom selotejp in gosti Jam ritual (VŽ) in Let 3 iz Rijeke.

Na Plavi noči bodo nastopili Let 3, Orkester Selotejp in Jam Ritual.

Na Plavi noči bodo nastopili Let 3 iz Reke, Orkester Selotejp iz Ormoža in Jam Ritual iz Varaždina.

ORMOŽ je najbolj znan po: VINU – ROKOMETU – UNTERHUNDU