Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 ure dne 1. 4. 2019, do 7.00 ure dne 2. 4. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 25. 3. 2019

Ob 14:00 uri smo bili obveščeni o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva na območju naselja Šalovci, na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za minometno mino iz II. svetovne vojne. Ob pregledu okolice sta še bili najdeni dve topovski granati, prav tako iz II. Svetovne vojne. Za odstranitev so poskrbeli delavci Regijskega centra za obveščanje.

Ob 15:40 uri smo bili obveščeni, da je na območju naselja Obrež manjši pes ugriznil otroka, kateri je zadobil telesne poškodbe. Zoper lastnika bo zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali izdana odločba v hitrem postopku. Prav tako bomo na Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Ob 17:10 uri smo na Policijski postaji sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Kršitve temeljnih pravic delavcev. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 20:27 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 2. 4. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, kršitve pešcev).

– V času od 1. 4. pa do 7. 4. 2019 poteka poostren nadzor v cestnem nadzor po hitrosti

PRIPRAVILA:
FRanc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir