V Hočah nova državna rekorda
Na mednarodnem tekmovanju v streljanju z zračno puško, 23. Nagradi Pohorja 2014 in 7.Memorialu Bruna Skodiča v organizaciji Strelskega društva Franc Lešnik Vuk so bili odlični pogoji za tekmovanje, kar je prineslo tudi dva nova kvalifikacijska slovenska državna rekorda v močni konkurenci 100-tih tekmovalcev iz osmih držav. Že drugo leto zapovrstjo so na tekmovanju tudi tekmovalci iz Rusije, bolj podrobno iz Sakhalina, otoka zraven Japonske, kar je za dve mladinki in trenerja predstavljalo kar velik logistični zalogaj, saj so potovali preko Moskve do Beograda z letalom, nato pa zaradi prezasedene letalske linije do Ljubljane z avtobusom, kjer jih je pričakal organizator.

Urška Kuharič z novim državnim rekordom 413,8 kroga
Prve so nastopile mladinke v udeležbi 22 tekmovalk, od teh je bilo 12 iz slovenskih strelskih društev. Z najvišjim rezultatom kvalifikacij in novim državnim rekordom 413,8 kroga je zmagala Urška KUHARIČ iz SD Kovinar Ormož. V finale sta se uvrstili iz Slovenije še Petra Vernik in Klavdija Jerovšek.

Urški Kuharič v finalu ni uspelo in je izpadla kot sedmouvrščena, Petra Vernik pa je osvojila peto mesto. Do konca pa je odlično vztrajala Klavdija Jerovšek SD Grosuplje, sicer je po 18 strelu padla na drugo mesto, vendar z odličnim zadnjim strelom in finalnim rezultatom 203,9 kroga osvojila prvo mesto. Drugo mesto je osvojila Natalija Kraljič iz SŠK DUB Malinska in tretje mesto Patra Hršak iz SD Veliko Trgovište.

V finale so se uvrstili trije Ormožani: Urška Kuharič, Petra Vernik in Jan Šumak. Čestitamo.

V finale so se uvrstili trije Ormožani: Urška Kuharič, Petra Vernik in Jan Šumak. Čestitamo.

Pri mladincih pet slovenskih tekmovalcev v finalu
Z kvalifikacijskim tekmovanjem je najbolje opravil Žan Kelenc iz SD Črenšovci z doseženimi 605,4 krogi. Anže Presterel je z 604,6 krogi zasedel drugo mesto, in Martin Oborovečki iz Hrvaške tretje mesto.
Zmagovalec 7. memoriala Bruna Skodiča je z najboljšim finalnim nastopom in doseženimi 202,1 krogi postal Žan KELENC iz SD Črenšovci. Drugo mesto je usvojil Anže Presterel in tretje Matija Lovrečki.

Članice domačega društva brez želenega finala
Organizatorji MT so v konkurenci članic upali na vsaj en nastop njihovih tekmovalk v finalu, vendar je najuspešnejša Klavdija Pufič pristala na desetem mestu. Od slovenskih tekmovalk se je tako v finale uspelo uvrstiti le Nini Juvan. Z rezultatom 415,8 kroga je bila najuspešnejša Snježana Pejčič iz Hrvaške.
Nagrado Pohorja 2014 v konkurenci članic je s finalnim rezultatom 207,6 kroga osvojila Snježana Pejčić, drugo mesto Ivana Babić in tretje mesto Tanja Perec vse iz Hrvaške.

Željko Moičević za 5,3 kroga izboljšal državni kvalifikacijski rekord
Odlični pogoji in dobra forma je že v začetku strelske sozone prinesla Željku MOIČEVIĆ iz SD Grosuplje nov kvalifikacijski državni rekord. Za 5,3 kroga izboljšanim svojim državnim rekordom iz januarja 2014 doseženim v Rušah je postavil novo mejo na 629,8 kroga. Da je to odličen rezultat potrjuje primerjava s trenutno tretje rangiranim tekmovalcem po ISSF lestvici, svetovno znanim Italijanom Niccolo Caprianijem, kateri je z enakim rezultatom zmagal na svetovnem pokalu v Fort Benningu aprila letos. Željko je na zadnji tekmi pred tednom dni v Solinu s 626,4 že izboljšal svoj rekord, vendar navedeni še ni registriran. Sicer se je ob Moičeviću iz Slovenije uspelo uvrstiti v finale še Markoji in Pirihu, da so se potegovali za zmago na prestižnem MT za Nagrado Maribora.
V finalu je zbranost Moičeviću popustila ter se je poslovil iz tekmovanja z osvojenim četrtim mestom. Nagrado Pohorja v članski kategoriji je z doseženim rezultatom 206,4 kroga osvojil Tino Mohaupt iz Nemčije, drugo mesto Istvan Peni iz Madžarske in tretje Jan Šumak iz Kovinarja Ormož.