ROKOMET, pred tekmo 3. kroga 1. SRL:
Krka favorit, a rahlo upanje po uspehu obstaja

Vinarji so v dveh krogih dosegli gostujočo zmago v Ivančni Gorici (33 : 26) in domači poraz (18 : 31) proti Mariboru. Zmaga na Dolenjskem spada v rubriko presenečenje, poraz proti Mariboru v rubriko pričakovano. Tako bodo pač v tej sezoni zgledale tekme Ormožanov proti trojki Gorenje, Celje PL in Maribor. Mogoče tudi še proti kakšni ekipi. Treba bo zbirati točke po kvaliteti sebi primerljivim ekipam. Bolj od visokega poraza proti Vijoličastim boli izguba že drugega mladega rokometaša. Po Davorinu Levaniču je zdaj hujšo poškodbo (strgana prednja križna vez) staknil še kadetski reprezentant Rok Cvetko. Levanič je že opravil operacijo in pričel z rehabilitacijo, Cvetkota pa šele čaka operacija in vsaj šest mesečno okrevanje. Žal tudi v športu kot nasploh v življenju obstajajo lepe in grde stvari. Natančno pred dvema mesecema je Cvetko z reprezentanco mlajših kadetov v Utrechtu osvojil zlato kolajno na Olimpijskem festivalu evropske mladine, zdaj pa je na vrsti čas, ko kljub težkim dnevom ne preostane drugega kot razmišljati pozitivno in se na igrišče vrniti še močnejši. Obema mladima upoma želimo čim boljše okrevanje in v top formi vrnitev na igrišče. Trener Saša Prapotnik je tako v nadaljevanju sezone ostal brez Levaniča in Cvetka ter Anžeta Kljajiča, ki je ekipo zapustil tik pred pričetkom sezone. Nujno bo potrebno poiskati rešitev na levem zunanjem položaju in predvsem na mestu dvojke ali trojke v obrambi. Na domačih tleh je težko najti pravega igralca, še težje pa na Hrvaškem, kjer igralci še vedno živijo v oblakih glede višin mesečnih plač. Obljubljenega denarja pa na koncu itak ne dobijo oz. prejmejo dve do tri plače letno. Pred Jeruzalemom, ekipa Ormoža je obdržala ime bivšega sponzorja zaradi prepoznavnosti v športnih krogih, je zdaj drugo letošnje gostovanje. Na vrsti je Krka trenerja Slavka Ivezića, ki je tudi pomladila ekipo, vendar z obetavnimi igralci iz mladinske in kadetske reprezentance. To je ekipa, katero muči neizkušenost na prvoligaških igirščih, če pa padeš v njen mlin, potem pa se nasprotnikom ne piše nič dobrega. Je pa res, da je Krka uvodoma igrala proti Celju in Trimu, ekipama, ki bosta v samem vrhu. Jeruzalemčkom ne preostane nič drugega kot, da znova čvrsto zaigrajo v obrambi in imajo na golu uspešnega Boštjana Belca in da v napadu odigrajo strpno ter po pameti. Na strani Jeruzalema so le izkušnje, ki dajejo rahlo upanje po uspehu. Tekma je na sporedu v soboto 21. septembra ob 19.00 uri v Novem mestu.

Lahko Jeruzalem preseneti Krko? Novomeščani so v vlogi absolutnega favorita. Pod vprašajem nastop obolelega Siniša Radujkovića.

Lahko Jeruzalem preseneti Krko? Novomeščani so v vlogi absolutnega favorita. Pod vprašajem nastop obolelega Siniša Radujkovića.


MLAJŠE SELEKCIJE:
Starejši dečki A (letniki 1999) v Linz po nove prepotrebne izkušnje

V soboto 21. septembra zgodaj zjutraj (ob 4.30 uri) bodo starejši dečki A Jeruzalema krenili na mednarodni turnir v Linz, ki bo nadarjeni generaciji služil za nabiranje prepotrebnih izkušenj. Na turnirju, ki je po kvaliteti v visokem rangu nastopa kar 8 ekip iz Avstrije (Linz, AON Fivers Dunaj), Madžarske (Veszprem), Slovaške (Bratislava), Češke (Zubri, Strakonice, Nove Veseli) in Slovenije (Jeruzalem Ormož). Lani je turnir osvojila ormoška generacija letnikov 1998, ki je v velikem finalu ugnala Veszprem. Tudi letos so cilji in želje po uvrstitvi med štiri najboljše ekipe turnirja, čeprav nastopajo štirje prvaki svojih držav (AON Fivers Dunaj, Veszprem, Bratislava, Zubri).

Starejši dečki A (letniki 1999) v Linzu napovedujejo borbo do zadnjega atoma moči.

Starejši dečki A (letniki 1999) v Linzu napovedujejo borbo do zadnjega atoma moči.Razpored tekem:

sobota 21. september ob 10.00 uri: Jeruzalem Ormož – AON Fivers Dunaj (Avstrija)
sobota 21. september ob 16.00 uri: Jeruzalem Ormož – Bratislava (Slovaška)
sobota 21. september ob 20.00 uri: Jeruzalem Ormož – Strakonice (Češka)
nedelja 22. september ob 9.00 in 10.00 uri: polfinalni tekmi
nedelja 22. september ob 11.00 uri (tekma za 7. mesto), ob 12.00 uri (tekma za 5. mesto), ob 13.00 uri (tekma za 3. mesto), ob 14.00 uri (tekma za 1. mesto).