Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7.00 ure dne 28. 8. 2015, do 7.00 ure dne 31. 8. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 28. 8. 2015
Ob 9:20 uri so policisti v Cvetkovcih obravnavali poškodovanje ograje. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 10:55 uri so policisti v Obrežu obravnavali napad nezavarovanega psa na drugega psa. Po zbranih obvestilih je bil lastniku nezavarovanega psa izdan plačilni nalog.

Ob 4:45 uri so policisti na regionalni cesti na relaciji Polenšak-Savci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljala v obcestni jarek. Voznici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

SOBOTA 29. 8. 2015
Ob 10:05 uri so policisti v Vičancih obravnavali delovno nesrečo s hudo telesno poškodbo, katera se je pripetila ob delu s traktorjem na njivi. Ob ogledu delovne nesreče je bila tuja krivda izključena, ter je bila zadeva zaključena kot dogodek. Posredovano bo poročilo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj.

Ob 20:05 uri so policisti v Lešnici obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora med bratoma. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21:00 uri so policisti v prostorih policijske postaje Ormož sprejeli zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe, za kaznivo dejanje »Zatajitev«. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 23:25 uri so policisti v Ivanjkovcih obravnavali prijavo kršitve nočnega miru in počitka. Po zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da ni prišlo do kršitve javnega reda in mira.

NEDELJA 30. 8. 2015
Nismo obravnavali izstopajočih dogodkov.


Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 31. 8. 2015:

– ob redne delu bodo policisti izvajali meritve v cestnem prometu z laserskim merilnikom hitrosti

Obvestilo
Spoštovani udeleženci v cestnem prometu, jutri 1. 9. 2015 se prične novo šolsko leto, kar bo prineslo na cesto veliko neizkušenih udeležencev v cestnem prometu. Zato vas pozivamo, da še posebno pozornost v prometu namenite tem najmlajšim udeležencem. Zato prilagodite hitrost vožnje novonastalim razmeram in upoštevajte vso cestno prometno signalizacijo, še zlasti v bližini osnovnih šol, prehodov za pešce, avtobusnih postaj, otroških igrišč in drugih krajev, kjer se v večji meri zadržuje mladina.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir