Danes se najprej odpravljamo v Ljutomer, in sicer v prostore informacijske točke podjetja TELEING. V podjetju TELEING d.o.o.že tretje leto zapored nadaljujejo z dobrodelnostjo. Namesto poslovnih daril, so tudi letos ob izteku leta, 3000 evrov namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki bo sredsta namenila pomoči otrokom iz šestih družin Pomurja in Podravja. V TELEINGU poslovno leto zaključujejo uspešno, prihodki so se v podjetju povečali za 15 odstotkov, so povedali na tiskovni konferenci.
Tudi z minule seje bomo poročali: Referenduma o predlogu Odloka o občinskih cestah na območju občine Ormož, ki ga je zahteval svetniški klub CIVILNEGA GIBANJA ZA ETIČNO IN OSVEŠČENO OBČINO ORMOŽ SONCE PRLEKIJE IN LISTA ZA RAZVOJ OBČINE ORMOŽ – ne bo, so sklenili ormoški svetniki na minuli 19.seji; so pa – med drugim – potrdili dopolnjena predloga proračunov za leti 2013 in 2014.
Svetnik Vili Trofenik je k dopolnjenima predlogoma proračunov za leti 2013 in 2014 vložil 23 amandmajev. Vse amandmaje, je občinski svet zavrnil – razen enega, ki se je nanašal na skupno letno vrednost odpisov, ki ne sme preseči 5000 evrov, in amandma na proračunsko postavko – vložila tudi občinska uprava. Med pobudami in predlogi svetnikov pa sta svetnika Mirko Novak in mag. Boštjan Štefančič spraševala o dejanski možnosti oživitve proizvodnje slakorja v Ormož oziroma o težavah, ki so nastale pri razgradnji tovarne.
(Posnetek seje si boste lahko ogledali v dveh delih – v nedeljo, 23.in 30.decembra ob 10tih dopoldne.) Zanimivo pa je bilo tudi na okrogli mizi, ki jo je pripravil Občinski odbor SVIZ ORMOŽ in sicer o vzgoji in izobraževanju otrok – včeraj, danes in jutri, ter se spraševali je to vrednota, strošek ali privilegij. V razpravi so sodelovali vzgojitelji, učitelji in tudi starši….
Tako kot vsako leto pred Novim letom, je župan ALOJZ SOK tudi letos pripravil srečanje za gospodarstvenike in vodstvene delavce ter za vse, ki kakorkoli sodelujejo z občino. V vsakem primeru je srečanje priložnost za izmenjavo izkušenj, mnenj in morda novih načrtov.
Družba P& F je minuli teden ob novem vinu blagovne znamke Ljutomerčan, predstavila letošnje prodajne rezultate blagovne znamke Ljutomerčan ter investicije in načrte za prihodnje leto. V ljutomerskem delu podjetja med drugim načrtujejo zasaditi 70.500 novih trt na več kot 25tih hektarjih; v ormoškem pa skoraj 55 tisoč trt na blizu 16tih hektarjih. To in še več so povedali na srečanju z novinarji.
Na koncu oddaje pa smo pripravili še PREGLED zadnjih ŠPORTNIH DOGODKOV tod okrog.
Oddajo povezuje TAMARA JURKOVIČ v oblačilih TWO WAY (TC Holermous) in v frizuri frizerskega studia FRIZI v Ormožu.

Oddaja bo na ogled nocoj (četrtek ob 21.00 uri), v petek ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri – na programu KTV ORMOŽ, in v okviru programov SIP TV, PeTV ter na programu TELE M v nedeljo ob 13.45.