SREDA, 19. 12. 2012

Ob 14.15 uri so v gostinskem lokalu v naselju Bresnica opravili intervencijo, kjer je pijan občan nadlegoval goste v lokalu. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

ČETRTEK, 20. 12. 2012:

Ob 12.27 so v Ormožu obravnavali povoženje psa z osebnim avtomobilom. Lastniku poškodovanega vozila izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16.02 so bili obveščeni, da je v Ormožu moški odšel iz gostinskega lokala, ne da bi poravnal račun. Drug gost je šel za njim, ga dohitel in poklical policiste, kateri so ugotovili identiteto moškega in ga predali ustrezni inštituciji.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

v petek 21.12.2012 bomo v dopoldanskem času izvajali meritve hitrosti, prav tako pa bomo poostreno nadzirali uporabo varnostnih pasov, ter zimsko opremo.
preko vikenda bomo poostreno nadzirali nedovoljeno uporabo pirotehničnih izdelkov (petard).

Uporaba pirotehničnih sredstev v času božičnih in novoletnih praznikov – obvestilo za medije

Zaradi nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov pogosto prihaja do telesnih poškodb, z uporabo pirotehnike pa po nepotrebnem plašimo tudi živali in onesnažujemo okolje.

Ob tej priložnosti opozarjamo vse poslušalce, predvsem pa starše otrok, na nevarnosti pri nepravilni uporabi pirotehničnih izdelkov. Policisti PP Ormož bomo tudi v letošnjem letu skupaj z osnovnimi šolami izvedli projekt “Bodi zvezda, ne meči petard«, z namenom zmanjšati negativne posledice pri uporabi pirotehničnih izdelkov.

Poleg nekaterih pirotehničnih izdelkov, ki so dovoljeni celo leto (rakete, vulkani, fontane, rimske sveče in baterije), je od 19. pa do 31. decembra dovoljena prodaja pirotehničnih izdelkov 1. kategorije (pokajoče žabice, vžigalice, pasje bombice …) in ognjemetnih izdelkov 1. kategorije, katerih glavni učinek je pok. Njihova uporaba je dovoljena le med 26. decembrom in 2. januarjem.
Zakon določa, da so prepovedani prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije 2 in 3, katerih glavni učinek je pok (predvsem so to petarde najrazličnejših oblik in moči).

Uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, je prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije 1, ki so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo.

Globa za kršitve določb zakona za posameznika oz. fizično osebo je od 400 do 1.200 evrov.

Ormoški policisti sporičajo: “Naj bodo prazniki varni, brez kršitev in telesnih poškodb zaradi nepravilne in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov”.

PRIPRAVILI:
Mitja Tramšek, policist I
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II