Na pobudo podpredsednika Državnega sveta BRANKA ŠUMENJAKA je v predverju dvorane Državnega sveta včeraj (torek, 12. aprila 2016) bila otvoritev slikarske razstave Ormožanke TADEJE OZMEC z naslovom: Barvit pogled
V imenu Državnega sveta je navzoče pozdravil podpredsednik DS Branko Šumenjak, v imenu Državnega zbora pa podpredsednik DZ, Primož Hainz, oba zadovoljna, da je mlada profesorica likovne pedagogike dobila priložnost svoja dela razstavljati v stavbi slovenskega parlamenta.
Tadeja je v parlamentu na ogled postavila svojih 13 likovnih del in navdušila prisotne, sploh pa si bo njena dela v štirinajstih dneh imeli možnost ogledati številni, ki v stavbo parlamenta zahajajo.
Otvoritveno slovesnost je vodila Marijana Korotaj, vodja mladinskih programov v ormoškem Mladinskem centru. Program je z igranjem na kitari popestril Domna Obilčnika. Likovna dela slikarke pa je predstavila akademska slikarka Jasna Kozar.
Za možnost razstavljanja v stavbi slovenskega parlamenta je Tadeji čestital tudi Bohumil Ripak, predsednik likovnega društva LIKODU Ormož. Zraven so bili tudi mlad ormoški oblikovalec Marko Jenuš, vodja JSKD Ormož Barbara Podgorelec, njen sodelavec Andrej Lesar, predsednica KUD Prasila Središče ob Dravi Helena Srnec in ekipa KTV ORMOŽ. Za pogostitev zbranih je poskrbela Tadeja, s ponudbo svojih vin pa je razveselil Milan Hlebec, ml.
Več z dogodka boste izvedeli v petkovi oddaji AKTUALNO, ob 20.uri na programu KTV ORMOŽ (ponovitve so v soboto in nedeljo ob 10.uri), krajša reportaža pa bo na ogled tudi v oddaji UTRIP ORMOŽA, v četrtek 21.aprila ob 20.uri.

slika_Tadeja_zbraniDSC01614DSC01609slika_Tadeja_slikeslika_Tadeja_Heinzslika_Tadeja_Jasnaslika_Tadeja_Hlebecslika_Tadeja_domenslika_Tadeja_slike_2DSC01618