ROKOMET, RK Jeruzalem Ormož, RK V. Nedelja CO:
Ormožani pričnejo prvenstvo s Krškim; V. Nedelja gostuje pri Radgoni

ROKOMET, RK Jeruzalem Ormož:
Želja je uvrstitev v zlato sredino

V soboto 6. septembra se bo pričela nova sezona v 1. SRL. Ta bo zaradi zapletov Celja, Gorenja in Maribora s SEHA ligo štela kar 14 članov. Koliko klubov bo končalo sezono 2014/15 pa je že drugo vprašanje. Že pred začetkom nekaj klubov visi. Že trinajsto sezono zapored bodo člani elitne lige Ormožani, ki se s svojo trmo ne predajo, čeprav je finančno stanje klubov v državi vsako leto slabše. Tudi letos so na Hardeku sestavili ekipo, ki bi morala obstati v ligi. Obstanek je tudi letos osnovni cilj, želje seveda segajo nekoliko višje in sicer po uvrstitvi v zlato sredino lestvice. Trener Saša Prapotnik bo na razpolago imel mešanico ekipe starejših izkušenejših igralcev in mladih nadarjenih igralcev. V prvi vrsti bodo od te sezone največ imeli mladi rokometaši, saj si ob pomoči starejših soigralcev bogate izkušnje nabirajo najprej na treningih in nato še na tekmah. To je za mlade igralce in klub največji vložek v prihodnost, ki bi lahko bila svetla glede na rokometaše, ki prihajajo iz ozadja in iz lastnega klubskega bazena.
Za uvod v trdnjavo Hardek v soboto 6. septembra ob 19.00 uri prihaja ekipa Krškega, ki je velika neznanka za Vinarje. Krčani so po težavah v klubu bili tik pred izstopom iz lige. Po zadnjih informacijah je ekipo kot trener namesto Sandija Markla prevzel Nenad Stojakovič, ki je nazadnje vodil kadetsko ekipo Gorenja. Iz Velenja sta prispela tudi krožna napadalca Matic Vrečar in Jaka Poznič. O odhodih ali novih prihodih ne razkrivajo niti zadnji štirje registracijski zapisniki, saj sta obe rubriki pri Krškem prazni. Peti registracijski zapisnik, ki bo prispel danes bo dal več odgovorov o sestavi krške ekipe. Enostavno bo ekipa Jeruzalema morala vse staviti na svojo igro in se skozi tekmo prilagajati Krčanom. Spomnimo se, da je Krško v zadnjih dveh sezonah obakrat končalo na zadnjem mestu, ampak zmeraj s svojo neugodno hitro igro povzročalo obilne težave Jeruzalemčkom. Pod vprašajem je nastop obolelega Danijela Mesarića, zaradi šolskih obveznosti bo manjkal Miha Kolmančič, katerega bo na mestu srednjega zunanjega zamenjal izkušeni David Bogadi.

NAŠA NAPOVED za sezono 2014/15:
1. Gorenje Velenje
2. Celje Pivovarna Laško
3. Maribor Branik
4. Ribnica Riko hiše
5. Trimo Trebnje
6. Jeruzalem Ormož
7. Slovenj Gradec
8. Krka Novo mesto
9. Škofja Loka
10. Izola IP
11. Sevnica
12. Slovan Ljubljana
13. Sviš Ivančna Gorica
14. Krško

ROKOMET, RK Velika Nedelja Carrera Optyl:
Danes v petek 5. septembra V. Nedelja gostuje v Radencih
Ekipa Velike Nedelje je pod vodstvom trenerja Tomija Matjašiča že odigrala nekaj pripravljalnih tekem (Pomurje, Prelog, veterani V. Nedelje). V petek 5. septembra ekipo čaka pripravljalna tekma proti drugoligašu Radgona. Tekma bo odigrani v Športni dvorani v Radencih, ekipi pa se bosta pomerili še pri V. Nedelji v soboto 13. septembra. V četrtek 11. septembra bo pri V. Nedelji gostovala zasedba Medžimurja iz Čakovca. Prvenstvo v 1. B ligi se prične v soboto 20. septembra. V prvi tekmi v goste k V. Nedelji prihaja ptujska Drava.

Ormožani s prvenstvom 2014/15 pričnejo v soboto 6. septembra 2014 ob 19.00 uri, ko bo na Hardeku gostovala zasedba Krškega.

Ormožani s prvenstvom 2014/15 pričnejo v soboto 6. septembra 2014 ob 19.00 uri, ko bo na Hardeku gostovala zasedba Krškega.