ČETRTEK 16. 5. 2019:

Ob 09.08 uri smo opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari na škodo Slovenskih Železnic. Opravljen je bil ogled. Sledi kazenska ovadba.

Ob 09.30 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Posilstva. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo. Po vseh zbranih obvestilih bo izveden ustrezen ukrep.

Ob 10.00 uri smo na MP Središče ob Dravi, hrvaškim varnostnim organom predali tujca, kateri je ilegalno prestopil državno mejo.

Ob 11.15 uri je 52-letni moški vozil osebni avtomobil, ki mu je bil pripet lahki priklopnik, po lokalni cesti v naselju Velika Nedelja, iz smeri Drakšla proti Mihovcem pri Veliki Nedelji. Ko je pripeljal v bližino OŠ Velika Nedelja, kjer vozišče poteka po klancu navzdol, se mu je, zaradi neizpravnosti delov povezave med vlečnim in priklopnim vozilom, odpelo priklopno vozilo. To je nekontrolirano zapeljalo v desno na hodnik za pešce, po katerem so takrat prihajali učenci 3.razreda osnovne šole. Priklopno vozilo je na hodniku za pešce trčilo v dva pešca-otroka. Oba otroka so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. En od njiju je utrpel hude, drugi lažje telesne poškodbe. Policisti bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Ob 13.35 uri smo vozniku tovornega vozila s sklepom odvzeli dokumente zaradi neplačila globe. Dokumenti vrnjeni po plačilu globe.

Ob 17.53 uri smo v naselju Ivanjkovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 20.45 smo bili obveščeni o dogodku v Žerovincih. Voznica OA je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 00.22 smo zdravstvenim delavcev nudili asistenco pri postopku s pacientom.

Ob 00.34 smo bili napoteni na povoženje divjadi na relacijo Pavlovci – Miklavž pri Ormožu. Vozniku osebnega avtomobila, kateri si je pri povoženju srne poškodoval vozilo smo izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

PETEK 17. 5. 2019

Ob 11.16 smo na območju mesta Ormož obravnavali kaznivo dejanje neupravičenega odvzema električne energije.

Ob 22.06 smo v Bresnici obravnavali povoženje divjadi.

SOBOTA 18. 5. 2019
Ob 09:47 smo bili obveščeni o izgubi registrske tablice kolesa z motorjem na območju mesta Ormož, najditelj nas je ob 11.20 uri obvestil da je izgubljeno registrsko tablico našel.

Ob 18:20 smo bili obveščeni o divjanju motokrosistov med polji v Trgovišču, kateri pa so iz kraja odpeljali pred prihodom policistov.

Ob 22:57 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v naselju Svetinje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja. Opravljen je bil ogled kraja po vseh zbranih obvestilih pa bo zoper povzročitelja uveden hitri postopek.

Ob 3:35 smo v naselju Pušenci prijeli dva tuja državljana, katera sta predhodno prestopila državno mejo na izven za to določenem mestu.

NEDELJA 19. 5. 2019

Ob 10:01 smo bili obveščeni, da moški na območju naselja Stanovno namerava storiti samomor. O prijavljenem dogodku bomo napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 13:03 smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije v kateri je bil udeležen kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar izven naselja Ivanjkovci vozil preblizu desnega roba vozišča, zaradi česar je padel in se hudo telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledi poročilo na ODT Ptuj.

Ob 21.10 smo v Središču ob Dravi prijeli drž. Libije, kateri je ilegalno vstopil v našo državo.

Ob 21.25 smo v Ormožu imeli v postopku voznika tovornega vozila, kateri je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat preizkusa pokazal 0,67 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bomo na pristojno sodišče posredovali Obdolžilni predlog, prav tako pa na sodišče poslali njegovo vozniško dovoljenje.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 20. 5. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, nepravilna uporaba mobilnega telefona, ipd…).
– v času od 6. 5. do vključno 31. 5. 2019 bomo izvajali poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Te aktivnosti potekajo na območju celotne Republike Slovenije, v njih sodelujejo različni organi in organizacije, vodi in koordinira pa jih Javna agencija RS za varnost prometa.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir