Minulo nedeljo je ŠD Mladost Miklavž pri Ormožu, pripravilo tekmovanje v skokih na »Prleški Planici« v Vuzmetincih. Skakalnica se nahaja ob glavni cesti Miklavž-Vuzmetinci, 50 metrov nižje od avtobusne postaje v Kajžarju proti Vuzmetincem. Prvič so uradno organizirali tekmovanje v smučarskih skokih na lokaciji pri Stanku Zadravcu iz Vuzmetincev v začetku leta 2003, pravi vodja smučarske sekcije ŠD »Mladost« Stanko Čurin, ki je tudi glavni projektant skakalnice v Vuzmetincih. Že na prvih skokih se je zbralo 22 tekmovalcev v treh kategorijah. Od leta 2004 naprej pa se tekmovanje odvija na novi lokaciji, dobrih sto metrov stran od stare. Zadnje skoke so organizirali leta 2013, v letu 2014 pa so se lotili zemeljskih del na skakalnici. Zaradi varnosti in boljših pogojev za skakanje so dvignili odrivno ploščad in jo pomaknili nekoliko nazaj, je pojasnil Stanko Čurin.

Vse od leta 2013 skokov v Vuzmetincih ni bilo, letos pa je organizatorje zima spet obdarila s snegom in »Prleška Planica« je lahko zaživela. Tako se je minulo nedeljo skokov udeležilo petnajst tekmovalcev do 40 let (člani) ter šest tekmovalcev nad 40 let (veterani), ki so bili iz ŠD Polenšak, ŠD Destrnik, Aeroklub Ptuj, ŠD Kog ter domačini iz ŠD Mladost Miklavž pri Ormožu.
Na obnovljeni skakalnici je tako letos bil postavljen tudi novi rekord; in sicer: 23 metrov, ki ga je postavil David Kvar.

Tekmovalni dan so pričeli s poskusno serijo, v kateri je imel vsak tekmovalec dva poskusna skoka, nato pa je sledilo tekmovanje, v katerem je imel vsak tekmovalec tri skoke, v skupnem seštevku pa sta se upoštevala dva najboljša skoka.
Prvi trije v obeh kategorijah so prejeli medalje. Najboljša tekmovalca pa tudi pokale.

Končni rezultati so bili sledeči:

Veterani:
1. mesto: Matjaž Habjanič, daljave: 20 – 19,5 – 20 m
2. mesto: Janez Jus, daljave: 19 – 19,5 – 20,5 m
3. mesto: Stanko Tušek, daljave: 14,5 – 12,5 – 16,5 m

Sicer so v kategoriji veterani tekmovali še: Primož Štamol, Stanko Čurin in Tonček Štrucl.

Med člani je slavil Matej Kostanjevec, daljave: 20 – 22,5 – 22,5 m;
2. mesto: David Kvar, daljave: 21 – 21 – 23 m
3. mesto: Uroš Kirbiš, daljave: 18,5 – 21 – 21 m

Ostali tekmovalci v kategoriji člani pa so bili: Darko Domjan, Borut Zorec, Renato Lebar, Andrej Torkar, Peter Došler, Marko Haložan, Rok Lah, Marko Šnajder, Grega Škripec, David Štampar, Peter Pukšič in Peter Orešnik.

Skoke je spremljalo čez 350 gledalcev, kar je organizatorjem vzpodbuda za organizacijo takšnih »domačih« skokov tudi v bodoče. V glavnem: nad iztekom skokov so bili navdušeni: »Vrhunsko, nad pričakovanji … », je dejal Boris Plohl – predsednik ŠD »Mladost« Miklavž pri Ormožu; Darko Sklepič – koordinator dogodka iz ŠD »Mladost« Miklavž pri Ormožu pa dodaja: »Najpomembnejše je, da se je vse srečno končalo…..«

Skoki v Vuzmetincih so atraktiven športni dogodek, ki pa predstavlja tudi prijetno nedeljsko druženje. Organizatorji, seveda, niso pozabili na »snežni šank«, kjer so postregli s kuhanim vinom, toplim čajem, in še s čim…