V jedilnici osnovne šole Ormož je v torek popoldne bila revija otroški folklornih skupin, ki jo Območna izpostava Ormož imenuje RINGA RAJA 2014.
Nastopilo je 9 folklornih skupin. Za uvod v prireditev pa je kot predskupina zaplesala folklorna skupina Osnovne šole Ormož pod vodstvom Danice Rižnar.
V ocenjevalnem delu pa so potem nastopile: FS DROBIŽKI, vrtec OŠ Sveti Tomaž, ki jih vodi Katarina Pondrk; FS OŠ»Stanka Vraza«, (ki je na reviji letos nastopila prvič in deluje pod vodstvom Nataše Krajnc); Mlajša FS “Kolca” OŠ Sveti Tomaž, ki jo vodi Mateja Munda; FS OŠ Ivanjkovci pod vodstvom Klavdije Petrovič, FS Oš Središče ob Dravi pod vodstvom Lidija Palčič; FS “Klasek” OŠ Miklavž pri Ormožu podvodstvom Mojce Novak; FS Škrjanček Oš Sveti Tomaž, ki jih vodi Katarina Pondrk,; FS DROBTINICE OŠ Miklavž pri Ormožu pod vodstvom Tanje Novak ter FS OŠ Velika Nedelja, ki jih vodi Matejka Majcen, nastop na reviji pa je bil njihov prvi na sploh.

Revijo sta spremljali strokovnjakinji Mojca Kmetec in Saša Veler, ki je ocenila odersko igro. Med obiskovalci pa je bila tudi posebna gostja, strokovnjakinja in poznavalka, ter avtorica prvega priročnika za vodje folklornih skupin Nežka Lubej.
Strokovna spremljevalka Mojca Kmetec je po revijo povedala:

Naslednja revija v organizaciji JSKD, Območne izpostave Ormož bo srečanje lutkovnih skupin «Ostržkov dan 2014«, ki bo 11.marca v Domu kulture v Ormožu.