ROKOMET, 1. SRL, 18. krog:
Ormožani korak bližje Ligi za prvaka
Jeruzalem – Trimo 34 : 30 (17 : 17)
Jeruzalem:
Žuran, Belec (8 obramb); Poznič, Štumberger, Putarek, Bogadi 8, Radujković 6, Čudič 2, Gregorc 1, Mavrič, Šišmanovič 10, Mesarić 6, Rajšp, Peček 1, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Trimo: Ferlin (9 obramb), Saje, Brana; Korelec 2, Femec, Radelj 7, Murčehajić, Ratajec 5 (1), Skol, Sušin, Baznik, Rojc 2, Udovič 1, Ferkulj 5, Grandovec 2, Florjančič 4. Trener: Roman Šavrič
Sedemmetrovke: Jeruzalem -.; Trimo 2/2.
Izključitve: Jeruzalem 4; Trimo 4 minute.
Igralec tekme: Aleš Šišmanovič (Jeruzalem Ormož).
Trdnjava Hardek je pred okrog 300 gledalci gostila derbi 18. kroga 1. SRL. V Ormožu je pri Jeruzalemu gostoval direkten konkurent za uvrstitev v Ligo za prvaka Trimo iz Trebnjega. Gostje so v Ormož prispeli z dvema točkama več (Trimo 16, Jeruzalem 14) in medsebojno zmago v 7. krogu z 32 : 26. Obema ekipama je največ preglavic v 1. polčasu povzročala igra v obrambi in bilo je jasno, da tista ekipa, ki bo prej ujela niti igre v obrambi bo slavila na Hardeku. Jeruzalem v 1. polčasu nikoli ni vodil več kot za en zadetek, na drugi strani so Trebanjci v treh primerih vodili za dva (4 : 6, 6 : 8, 12 : 14). Ormoško barko so v napadu na površju držali Aleš Šišmanovič s 6 in David Bogadi ter Siniša Radujković s 4 zadetki. Na drugi strani prvo ime neugodni krožni napadalec Marko Radelj, ki je poleg štirih golov povzročal največ nereda v ormoški obrambi. Polčas 17 : 17. V 40. minuti je še zadnjič izid bil izenačen na 23 : 23, nato pa fantastični zaključek Vinarjev. Obramba je začela delovati kot je potrebno, v napadu so se razleteli Šišmanovič, Bogadi in krožni napadalec Danijel Mesarić, ki je v 2. polčasu dosegel 5 zadetkov. Gostom se je poznala utrujenost, saj so v 7 dneh odigrali tri tekme (dve v državnem in eno v pokalnem tekmovanju). V zaključku tekme so Trimu povsem pošle moči in Vinarji so v 56. minuti povedli celo za 7 točk (34 : 27) in mirno pripeljali tekmo k srečnemu koncu in osmi prvenstveni zmagi. Ormožani spadajo med večja presenečenja sezone 2013/14 in če bodo v mesecu februarju 2014 obdržali podoben nivo igre potem se obeta čudež – uvrstitev v Ligo za prvaka. Poleg igralcev Jeruzalema si vse pohvale zaslužijo tudi njihovi navijači, ki iz tekme v tekmo pripravijo boljše vzdušje in tokrat je na Hardeku “zadišalo” po starih časa, ko je ves Hardek dihal s svojo ekipo. Po tekmi so fantje dobili zaslužen počitek, ki pa bo trajal le do 6. januarja 2014. Drugi del sezone se prične 1. februarja, ko bo na Hardeku gostovala četrtouvrščena Ribnica.
IZJAVA:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem): Uspelo nam je premagati ekipo, ki spada med Top 5 v Sloveniji, kar dokazuje že vrsto let z visokimi uvrstitvami. Zaradi utrujenosti sta obe ekipi slabše odigrali v obrambi. Dodaten in potreben impulz v zaključku tekme so nam dali naši zvesti navijači. Vzdušje je bilo res izjemno. Zdaj imamo lepo osnovo, da v nadaljevanju ujamemo Ligo za prvaka. S pripravami pričnemo 6. januarja. Okrepite v ne bo. Za nas bo okrepitev, če se bo v kader vrnil kdo izmed poškodovanih igralcev. Če bi nam kdo pred sezono ponudil 16 točk bi jih z obema rokama vzeli.
Roman Šavrič (trener Trimo): Zaslužena zmaga Ormožanov. V zanimivi tekmi smo izpolnili le en cilj, da smo izgubili z manjšo razliko kot smo slavili v Trebnjem. Naredili smo preveč napak, da bi slavili na vročem Hardeku, katerega teren in dvorano so odlično izkoristili Vinarji. Boj za Ligo za prvaka bo odprt do konca. Imamo ugoden razpored, ki ga moramo izkoristiti, ob tem pa še delati na rezervah, ki so še v naši igri. S sezono smo zelo zadovoljni, saj smo pred sezono izgubili tri igralce ter trenerja in dobili le enega igralca. Ob takih izgubah je uvrstitev med šest najboljših ekip v Sloveniji veliki uspeh.

Aleš Šišmanovič (RK Jeruzalem Ormož) je Trimu nasul 10 zadetkov (met 12/10). Pred Jeruzalemom so zdaj kratke počitnice do 6. januarja 2014.

Aleš Šišmanovič (RK Jeruzalem Ormož) je Trimu nasul 10 zadetkov (met 12/10). Pred Jeruzalemom so zdaj kratke počitnice do 6. januarja 2014.

MLAJŠE SELEKCIJE:
KADETI (letniki 1997 in mlajši):
Odlična predstava v Grazu
HIB Libenau Graz – Jeruzalem 22 : 37 (11 : 18)

Kadeti Jeruzalema so se z Graza vrnili z zmago s 37 : 22 (18 : 11), čeprav so nastopili z le letniki 1998 + Dejan Kociper, ki je letnik 1997. Odlična igra v obrambi in čestitke celotni ekipi za pravi pristop. Prva tekma na Hardeku istih tekmecev se je končala z remijem 27 : 27. Jeruzalem: Caf, Fekonja; Kavčič 6, G. Horvat 4, D. Kociper 3, Žižek Cvetko 9, D. Ozmec 5, Kosi 8.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
Tudi SDA uspešni v Grazu
HIB Libenau Graz – Jeruzalem 24 : 28 (10 : 16)
Jeruzalem:
Rizman, Firšt Šeruga; Ž. Kociper 1, Jovanovič, Ciglar 5, Koderman 8, Škorjanec, Petek, Voljč 1, M. Hebar 1 (1), Šoštarič 9.
Z odlično igro v obrambi in lahkimi goli iz protinapadov so Ormožani v 17. minuti povedli z 12 : 4. Visoke prednosti proti tretjeuvrščeni ekipi avstrijskega prvenstva več niso izpustili iz rok. Gostitelji so uspeli znižati zaostanek do le štirih točk zaostanka.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
Zmaga za gol v Mariboru
Maribor – Jeruzalem 17 : 18 (9 : 12)

Ormožani so zelo solidno igrali v obrambi, v napadu pa zapravili številne zicerje za višjo zmago.

Turnir v Varaždinu
Turnir Krešimir Petanjek se igra v Varaždinu in je namenjen fantom rojenim leta 2000 in mlajšim. Na turnirju nastopa 16 ekip razdeljenih v štiri skupine. Ormožani so v skupini C skupaj z gostitelji GRK Varaždin, Prelogom in Đurđenovcem. Po dve najboljši ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili v četrtfinale.

Razpored za PETEK 27. 12. 2013:

ob 10.30 uri: Jeruzalem Ormož – Prelog
ob 13.00 uri: Jeruzalem Ormož – GRK Varaždin
ob 14.30 uri: Jeruzalem Ormož – Đurđenovac
ob 15.30 uri: četrtfinalne tekme