Minuli dnevi so v Ormožu in okolici potekali v znamenju MARTINOVANJA. Vsega je bilo, in gotovo ste dogodke več ali manj sledili. Tako, da se bomo v nocojšnji oddaji najprej odpravili med slušatelje „Univerze za tretje življenjsko obdobje“. Nazadnje so prisluhnili predavanju z naslovom „Na varni strani“:

Nova kurilna sezona se je začela. Gotovo ste se nanjo dobro pripravili, tudi s pomočjo Dimnikarske službe, ki na našem območju deluje znotraj Komunalnega podjetja Ormož. Kako njihovo delo poteka, na kaj so pri čiščenju tako dimnikov kot kurilnih naprav še posebej pozorni, smo se prepričali, ko smo z njimi preživeli eno dobro delovno uro:

Na zahvalno nedeljo so po tradiciji z darovi oziroma pridelki iz narave okrasili tudi oltar v Cerkvi Svetega Tomaža v sosednji občini Sveti Tomaž. In med pridelki na oltarju so bila tudi miniaturna jabolka. Lastnik Ciril Meško iz Lahoncev jih imenuje čudež narave. ( Naslovna fotografija !)

KGZS Ptuj – KMETIJSKA SVETOVALNA SLUŽBA ORMOŽ in DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA ORMOŽ so minuli četrtek že tretje leto zapovrstjo v času Martinovanja organizirali OCENJEVANJE POTIC. In ena je bila boljša od druge.

In še nekaj utrinkov z minulega Martinovanja. V Ormožu smo Martinovali dva dni – in med dogodki, ki so zaznamovali Martinovanje v Ormožu sta bili razstavi „pridnih rok“ in likovna; tudi sejem KOVITO je bil doživetje, sploh pa vseslovensko – letos že 19.tekmovanje godb za pokal Vinka Štrucla. Martinovali pa so tudi v sosednjih občinah, tudi v Središču ob Dravi, kjer Martinovanje tradicionalno organizira tamkajšnje Turistično društvo.
V glavnem: Mošt je bil krščen, in ni dvoma, da bo postal odlično vino. Sicer pa v minulih dneh tudi športnih dogodkov ni zmanjkalo. Zraven smo bili na lokalnem nogometnem derbiju med Središčem in Ormožu ter na sosedskem rokometnem derbiju med Maribor in Ormožem.
Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.05 uri na programu KTV ORMOŽ. (Lahko si ogledate tudi ponovitev oddaje v naslednjih dneh, v nedeljo ob 14.45 uri na programu TELE M ali na tej spletni strani pod “oddaje”.)