Območna izpostava JSKD Ormož je letos območno srečanje folklornih skupin pripravila v sodelovanju s Kulturno turističnim društvom Miklavž pri Ormožu, tako je srečanje potekalo v tamkajšnji kulturni dvorani. Sodelovalo je 6 folklornih skupin:
FS PODKEV KTD Miklavž pri Ormožu, ki deluje pod vodstvom Leonide Novak, predstavili so se z odrsko postavitvijo “Sva pevala, sva vriskala”,
FS KD Obrež, pod vodstvom Silve Marčec z odrsko postavitvijo “Prvi, pa drugi, pa še muzikanti”,
FS METLA KTD Miklavž pri Ormožu, tudi pod vodstvom Leonide Novak z odrsko postavitvijo “Jaz, ti, pa metla”,
FS KD Podgorci, ki so po zasnovi Vekoslava Prejaca pod vodstvom Marka Janžiča odplesali postavitev “Pojoči mlaci”;
FS UNTRCA KD Sveti Tomaž, ki jo vodi Marjana Kosi, je odplesala odrsko postavitev “Čindara”
in FS PODKEV KTD Miklavž pri Ormožu (druga skupina), ki pa so odrsko postavitev z naslovom “Veš kaj bi rad?” pripravili sami, sicer pa skupina deluje pod vodstvom Leonide Novak.

Strokovna spremljevalka je bila Neva Trampuš, ki bo najboljše folklorne skupine poslala na regijsko srečanje, ki bo 10.junija v Lenartu.

Uvodoma je zbrane pozdravil predsednik KS Miklavž pri Ormožu Emil Trstenjak, ki je izrazil veselje, da je letošnje območno srečanje odraslih folklornih skupin spet potekalo v Miklavžu in da je Krajevna skupnost tudi z veseljem odstopila dvorano. Dejal je, da je vedno bil ponosen na domače folklornike, na njihove uspehe in angažiranost pri tokratni soorganizaciji območnega srečanja folklornih skupin.

Vse skupine so, kot običajno, prejele priznanja JSKD, ki sta jih podelili Barbara Podgorelec, vodja OI JSKD Ormož in Blanka Kosi Raušl, predsednica sveta OI JSKD Ormož.

Prireditev so, razen JSKD-ja, sofinancirale občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž ter sponzorji P&F Jeruzalem, Wienerberger-Tondach, Fiposor d.o.o. in OPSEN d.o.o.