V Ormožu smo na pragu otvoritve tradicionalnega festivala ORMOŠKO POLETJE 2015. Od 20.junija do 01.avgusta se bo zvrstilo kar 13 različnih prireditev, sta predstavnici organizacijskega odbora povedali na tiskovni konferenci:
Tradicionalno PRVO soboto v juniju je tudi letos potekal 13. SALON JERUZALEM 2015. Od tega ga že osem let ga organizira Kulturno in izobraževalno društvo Kelih, letos je dogajanje spet potekalo v Dvorcu na Jeruzalemu.
Župan občine Ormož Alojz Sok je tako kot vsako leto pripravil sprejem za odličnjake, ki so vsa leta v osnovni šoli, ali vsa leta v gimnaziji bili odlični. Sprejem so popestrili s kratkim kulturnim programom in pogostitvijo:
V občinah Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi imamo 28 zlatih bralcev. To so tisti osnovnošolci, ki so bralno značko osvojili v vseh devetih letih osnovne šole. Projekt vodi Medobčinska zveza društev prijatelje mladine, ki je zanje pripravila tudi zaključno slovesnost:
Zadnji tedni pa so bili tudi čas – zaključnih šolskih ekskurzij oziroma izletov. Tudi otroci iz vrtcev se odpravijo na izlet v kakšen bližnji kraj. Tako so si otroci iz vrtca Ivanjkovci privoščili izlet v Ormož:
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo je v sodelovanju z osnovnimi šolami in ormoško gimnazijo tudi letos organiziralo mladinski raziskovalni tabor na temo čas osamosvojitvene vojne leta 1991. Udeležencem so pripravili pester tridnevni program;
Naš soobčan – Anglež v Prlekiji Michael Griffits je izdal knjigo z naslovom DVA KLUBA – DVE ČASTI. Knjigo je predstavil v prostorih MC centra.
Za konec oddaje pa sledi še pregled zadnjih športnih dogodkov.
Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.05 uri, ali katero od ponovitev v naslednjih dneh.