Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne
21. 2. 2019, do 7.00 ure, dne 22. 2. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 21. 2. 2019:

Ob 8:45 uri smo na območju občine Središče ob Dravi, skupaj z gasilci, lovci in vodniki reševalnih psov nadaljevali iskanje pogrešane občanke iz Središča ob Dravi. Pogrešana oseba še ni bila najdena.

Ob 12:45 uri smo v Ivanjkovcih, prehitri voznici (tuji državljanki) začasno odvzeli dokumente, zaradi neplačila izrečene globe.

Ob 13:04 uri je patrulja na Ljutomerski cesti v Ormožu naletela na prometno nesrečo I. kategorije, zaradi nepravilnega vključevanja v promet. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14:42 uri smo sprejeli prijavo nasilja v družini v enem od naselij iz okolice Ormoža. Po vseh zbranih obvestilih bo zadeva ustrezno zaključena.

Ob 15:20 uri smo bili obveščeni o parkiranih vozilih na zasebnem zemljišču v Središču ob Dravi. Prijaviteljica je bila napotena na zasebno tožbo.

Ob 15:30 uri smo bili v vednost obveščeni o odhodu polnoletnega družinskega člana čez državno mejo z RH, v naselju Godeninci.

Ob 16:30 smo v Središču ob Dravi vozniku zasegli osebni avtomobil, zaradi vožnje v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje oz. začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Iz vozila so bile odvzete tudi registrske tablice. Sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PETEK 22. 2. 2019

Ob 04:40 smo v Bratislavcih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca.

Ob 05:38 uri smo na nadvozu v Pavlovcih obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja trčil v drug osebni avtomobil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za petek dne 22. 2. 2019 in preko vikenda:
– Opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve pešcev).
– Od 18 .2. do 24. 2. 2019 poteka evropsko usklajen nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi »TRUCK & BUS«.
PRIPRAVILA:
Aleš Meško, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir