Med dogodki v zadnjih dneh je gotovo najodmevnejši podpis dogovora o sodelovanju med občino Ormož in družbo Carthago. Nemški proizvajalec avtodomov Carthago bo svojo proizvodnjo po Odrancih razširil še na Ormož, kar bo Ormožu v naslednjih letih prineslo okrog 600 delovnih mest.

Obiskali pa smo še naslednje dogodke:

2. Minuli teden je župan občine Ormož Danijel Vrbnjak za dijake, ki so letos opravili poklicno maturo iz predšolske vzgoje v sodelovanju z gimnazijo pripravil sprejem, kjer so maturantom razdelili maturitetna spričevala. Maturo so opravili vsi, kar si na gimnaziji štejejo za velik uspeh.

3. V ponedeljek so z rezultati bili seznanjeni tudi dijaki, ki so opravljali splošno maturo. V Ormoški gimnaziji so splošno maturo opravili vsi dijaki, kar pomeni, da se ponašajo s 100.odstotnim uspehom:

4. Teden dni, od petka, 2.julija do petka 8. julija je v Ormožu bila skupina udeležencev Univerze za tretje življenjsko obdobje v Bytomu na Poljskem. Gostila jih je Ljudska univerza oziroma Univerza za tretje življenjsko obdobje v Ormožu. Gostitelji so jim pripravili pester program. Obiskali smo jih na delavnici nakita:

5. Pred kratkim je v knjižnici Franca Ksavra Meška v Ormožu potekal literarni večer s striparjem Borisom Novakom, ki so ga popestrili z razstavo njegovih risarskih mojstrovin kot samostojna likovna dela:
6. Za začetek počitnic je občina Središče ob Dravi v sodelovanju z domačimi društvi pripravila nekaj zanimivih aktivnosti za počitnikarje. Ponudbi aktivnosti se je priključil tudi Konjeniški klub Središče ob Dravi.

7. Ljudska univerza Ormož, enota Mladinski center je letos že tretje leto zapored organizirala FESTIVAL MLADIH. Gre za dvodnevni projekt, ki je potekal prvi vikend v juliju. Služi kot podpora mladim in jim daje možnost, da se predstavijo širši javnosti:

8. S POLOŽITVIJO CVETJA K POMNIKU NA GOMILI PRI KOGU SO SE GASILCI Gasilske zveze ORMOŽ POKLONILI SPOMINU NA ČAS VOJNE ZA SLOVENIJO. Do pomnika so se odpravili pred slovesnostjo, ki so jo ormoški veterani vojne za slovenijo pripravili v Ormožu:

9. V nedeljo, 4.julija je pred grajsko pristavo potekalo srečanje braniteljev meje 1991, ki so ga pripravili Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ormož, Policijsko veteransko društvo Maribor-odbor Ormož in Občina Ormož. Slavnostni govornik bo podpredsednik Zgodovinskega društva Ormož, Anton Luskovič:
10. GZ ORMOŽ in PGD Hardek sta prvo soboto v juliju bila organizatorja državnega tekmovanja gasilskih dvojic imenovano FIRECOMBAT 2021. Tekmovanje je potekalo na gasilskem poligonu:

11. Tudi letos je NK ORMOŽ organiziral nogometni tabor, ki je namenjen otrokom od 5-tega do 15-tega leta starosti. Udeležilo se ga je 67 otrok, od tega je bilo tudi 12 gostov iz Hrvaške.

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri ob 10.in 16.uri ter v soboto ob 18.uri in v nedeljo ob 11.in 18.uri.

NASLEDNJA ODDAJA UTRIP ORMOŽA BO 19.AVGUSTA 2021 OB 20.URI.