Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 8. 8. 2013 do 7:00 ure dne
9. 8. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 8. 8. 2013:

Ob 12:12 uri so opravili intervencijo v naselju Hranjigovci, kjer je prišlo do spora med bratom in sestro. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je sestra z raznimi žaljivkami žalila brata. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.


Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

Tekom vikenda bomo opravljali poostreni nadzor nad vozniki enoslednih vozil, prav tako bomo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom.


Še nekaj nasvetov za večjo varnost v in ob vodi:

Ne pozabimo na varnost na “črnih” ali divjih kopališčih, v gramoznicah, jezerih, rekah, kjer se kopamo na lastno odgovornost. Ob lepem vremenu pritegnejo številne kopalce, vendar pa nimajo organiziranih služb za reševanje iz vode niti upravljavcev. Žal tudi reševalci ob takojšnjem ukrepanju na urejenih kopališčih ne morejo vedno rešiti življenja. Zaradi različnih ravni gladine in vodnih vrtincev so ta divja kopališča lahko za kopalce zelo nevarna. Na žalost številni kopalci opozorilnih tabel »Nezaposlenim dostop prepovedan« ali »Kopanje na svojo odgovornost«, ki so postavljene ponekod, ne upoštevajo. Izredno nevarne so tudi zapuščene gramoznice, napolnjene z vodo, ki predstavljajo nevarnost za utopitve in jih nihče ne nadzira. Upoštevajte opozorila: v teh vodah se ne potapljamo in ne skačemo v vodo, ki je motna! Še posebej na to opozarjamo otroke. Otroci, zlasti mlajši, popijejo med kopanjem precej vode, zato jih je treba neprestano opozarjati, naj se požiranju vode med plavanjem izogibajo. Vode, v kateri se kopamo, ne smemo uporabljati za pitje (tudi za umivanje in hlajenje sadja ne), v primeru kožnih vnetij ali poškodb na koži se za kopanje ne odločimo.
PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II