Policisti Policijske postaje Ormož smo v času od 7:00 ure dne 30. 6. 2014 do 7:00 ure dne
1. 7. 2014 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 30. 6. 2014

Ob 11:07 uri smo bili obveščeni, da je neznanec v Miklavžu pri Ormožu poškodoval dvoletno sadiko lipe. Na kraju smo opravili zbiranje obvestil, oškodovanec pa je odstopil od kazenskega pregona.

Ob 19:18 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, na glavni cesti I. reda, št. 2, v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik neznenega osebnega avtomobila zaradi nepravilni strani vožnje trčil v nasproti vozeče vozilo in ga poškodval ter odpeljal s kraja. Z zbiranjem obvestil je bil povzročitelj izsleden na domu, kjer mu je bil prekršek predočen in izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o cestno prometnih pravilih.

Ob 21:02 uri smo bili obveščeni o požaru v naselju Hardek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v proizvodnih prostorih podjetja na Hardeku, prišlo do manjšega prožara na sušilni peči za plastnični granulat, katerega pa je lasnik pravočasno opazil, sam izvlekel peč iz prostorov ter pogasil požar. O dogodku smo sestavili uradni zaznamek.

Ob 22:19 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Žerovinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Vozniku je bilo izdano potrdilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 1. 7. 2014:
– ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve v cestnem prometu z laserskim merilnikom hitrosti

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir