Stavkajočim v javnem sektorju so se včeraj pridružili tudi na ormoškem. Stavkali so na osnovnih šolah, zato šolarjev ni bilo k pouku; stavki se je pridružil tudi vrtec, čeprav je za štiri otroke, ki so jih starši vseeno pripeljali v vrtec bilo popolnoma poskrbljeno. Stavkali so v ormoškem Zdravstvenem domu, a sprejemali nujne primere. Vse naročene paciente za včerajšnji dan pa so prenaročili.
V Psihiatrični bolnišnici Ormož niso stavkali, so pa stavkali v Javnem zavodu Lekarna Ormož. Lekarna v trgovskem centru je bila zaprta, centralna pa je bila odprta le nekaj ur.
Stavkali so tudi v knjižnici, vendar je knjižnica bila odprta, saj se dva delavca od sedmih zaposlenih nista odločila za stavko.

V tovarni Carrera Optyl sta stavkali obe izmeni delavcev oziroma 860 zaposlenih. Ker je prizvodnja očal tekoče povezan proizvodni proces, iz katerega ni mogoče izvzeti ene same vmesne proizvodne faze, je tako tovarna v celoti obstala.

Cariniki in del policistov pa danes stavka dalje. Oboji imajo ob stavkovnih zahtevah, ki so skupne vsem sindikatom, še nekaj specifičnih. Če jim vladna stran ne bo prisluhnila, pa napovedujejo, da bodo stavkovne aktivnosti še okrepili.
V včerajšnji splošni stavki javnega sektorja je po ocenah sindikalistov sodelovalo okrog 100.000 zaposlenih, več kot 20.000 pa se jih je zbralo tudi na protestnih shodih, ki so potekali v 14 krajih po državi.