Alenka Čurin Janžekovič po rodu iz Vodrancev je v petek predstavila svojo prvo knjigo SAM BOG NAJ JO BERE. V so-organizaciji Knjižnice Franca Ksavra Meška je predstavitev potekala v Beli dvorani Grajske pristave:

Le redki tod okrog ne poznajo Alenke Čurin Janžekovič. Poznamo jo kot učiteljico, ravnateljico, glasbenico, urednico nekdanje spletne strani nezaželjeno.com, pobudnico likovnih kolonij v Svetem Tomažu, kulturnico… in še in še. V zadnjem času pa kot pobudnico za uzakonjenje evtanazije v Sloveniji. Knjiga SAM BOG NAJ JO BERE je avtobiografija, polna radoživih spominov na prehojeno življenjsko pot, ki Alenke, kljub težki neozdravljivi bolezni ni prikrajšala za vse življenjske radosti. Od srečnega otroštva, do poklicne uspešnosti, ljubezni in udejstvovanj na številnih družbenih področjih. Knjigo je Alenka, kot je povedala na predstavitvi, napisala na pobudo prijateljev, z rokami Petre Škarja – uspešna slovenske pisateljice, popotnice, in predavateljice, ki je že izdala pet knjig in čisto vsaka je bila uspešnica.

Alenka Čurin Janžekovič in Petra Škarja, ki je tudi direktorica Založbe PETKA, pri kateri je knjiga SAM BOG NAJ JO BERE izšla, sta v teku večera govorili predvsem o dogajanjih okrog nastajanja knjige. Avtorica je izpostavila številne, ki so ji pri nastajanju pomagali, med temi so v prvi vrsti Alenkin mož Marjan ter družina. Med obiskovalci pa sta bila tudi župana Ormoža in Svetega Tomaža Danijel Vrbnjak in Mirko Cvetko, ter podžupanja Ormoža Irma Murad, bivša ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec in vrsta Alenkinih nekdanjih sodelavcev, učencev ter prijateljev…
Razen pevske skupine Kogovski dečki, sta prireditev popestrila tudi glasbenika Jasmina Dovnik in Primož Kirič.

Po aplavzih sodeč je Alenka Čurin Janžekovič znova prepričala, gotovo pa spodbudila pomisleke, kako se je Alenka, ki je preživela sanjsko otroštvo, se izpolnila poklicno in zasebno ter živi v ljubečem okolju, odločila z vsem zdravim razumom za dostojanstven konec življenja s samo-usmrtitvijo. V njenem knjižnem prvencu SAM BOG NAJ JO BERE je tako možno najti tudi ta odgovor.

VEČ V OPDDAJI UTRIP ORMOŽA V ČETRTEK, 28. oktobra 2021 ob 20. uri in v oddaji MED NAMI POVEDANO, 8. novembra 2021 ob 20.uri.

Utrinki s predstavitve knjige: