Obilica snega in nizke temperature so Smučarskemu klubu Sveti Tomaž omogočile, da so tudi letos 15.februarja zagnali svoje smučišče Globoki klanec v Hranjigovcih.
Smučarski klub Tomaž deluje od leta 1996. Predsednik Ivan Grašič je skupaj s somišljeniki in močno strastjo do smučanja to smučišče počasi, a vztrajno gradil več kot 20 let. Postavili so žičnico, ki lahko prepelje 800 smučarjev na uro, se prikopali do lastnega teptalnika in celo reflektorjev, od lanske sezone pa je vzpostavljen tudi zasneževalni sistem. Smučišče je osvetljeno, obratuje pa tudi vlečnica, ki je dolga 550 metrov in ima 40 dvojnih sider, kapaciteta vlečnice je 800 smučarjev na uro. Smučišče je članom Smučarskega kluba, ki so na smučišču opravili na tisoče ur prostovoljnega dela, finančno pomagala urediti domača občine, s finančno pomočjo pa so se izkazale tudi okoliške občine. Tudi Občina Ormož jim je za tekočo sezono namenila deset tisoč evrov.

Zaradi milih zim in premalo snega je smučišče v zadnjih letih redkeje obratovalo. V zadnjih letih so tako imeli okrog pet sezon, ko je smučišče delovalo približno teden dni. V 20-letni zgodovini smučišča so bile TRI sezone takšne, da je smučišče lahko obratovalo več kot en mesec. Narava pa jih je z obilico snega in nizkimi temperaturami obdarila letos. Kot je povedal predsednik SK Tomaž Ivan Grašič, mora biti vsaj 25-30 cm snega, da smučišče lahko uredijo tako, da je primerno za smučanje.
Običajno je smuka bila možna v večernih urah, od 17.do 21.ure, letos pa smučišče obratuje tudi ob dopoldnevih, od 10.do 14.ure, kar so s pridom izkoristili počitnikarji. Na smučišču je za nadebudneže delovala tudi smučarska šola, ob sobotah zvečer pa so člani kluba poskrbeli tudi za »smučarske« večerne zabave ob glasbi. Ob vznožju smučišča je tudi urejeno parkirišče in kantina, kjer se je dalo pogreti, spiti čaj in kaj malega pojesti…
Vstopnina znaša 10 evrov za odrasle smučarje in 8 evrov za otroke do 15.leta starosti. Počitnikarji, ki so na smučanje prihajali iz občin, ki so finančno podprle ureditev smučišča, pa so smučali le za 5 evrov.