Iz vsebine:
Med mnogimi zanimivimi dogodki minuli teden, je gotovo obisk predsednika države, ki se sicer tod okrog ne pojavlja prav pogosto. Minulo soboto pa je obiskal Jaso radosti v Stanovnu:
2. Sedaj pa med najmlajše: Otroci vseh vrtcev v Občini Ormož, iz vrtcev Središče ob Dravi in Sveti Tomaž ter iz vrtca ZEKO iz Cestice, so se v petek srečali na šesti MINI OLIMPIADI v Ormožu . Zbralo se je čez 130 otrok starih od 4 do 6 let.
3. Pa še nekaj novega je v Ormožu: Labodka in labod, ki od meseca marca domujeta na otočku sredi ormoškega ribnika sta povečala svojo družino. Naraščaj sta dobila v soboto zgodaj zjutraj:
4. Minuli petek je Ciril Vnuk iz Miklavža pri Ormožu, upokojen učitelj slovenskega jezika v tamkajšnje osnovne šole predstavil svojo prvo pesniško zbirko, s pesmimi v prleškem jeziku. Zbirka pesmi predstavlja nadgradnjo slovarja ormožanščine, ki pa ga je Vnuk izdal pred sedmimi leti:
5. OBMOČNA IZPOSTAVA JSKDORMOŽ je pred dnevi pripravila srečanje mladinskih pevskih zborov, ki ga naslavljajo MOJE PESMI, MOJE SANJE. Nastopilo je 5 mladinskih pevskih zborov:
6. 6.junija bo v Ormožu PRVIČ potekala humanitarna akcija, z naslovom 10 krogov za 10 nasmehov. Dogajanje in namen akcije so organizatorji predstavili na tiskovni konferenci:
7. V Središču ob Dravi je minuli konec tedna potekala 4. mednarodna pozivna dirka starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2019. Zanimiva prireditev v Središče vsako leto privabi vse več dirkačev, a tudi obiskovalcev…