PETEK 24. 5. 2019

Ob 7:50 uri smo obravnavali kršitev javnega reda in miru, do katerega je prišlo 23.5.2019 v naselju Vinski vrh. Sprla sta se soseda. Zoper kršitelja sledi ustrezen ukrep.

Ob 23:13 uri smo v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila.

SOBOTA 25. 5. 2019

Ob 7:16 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, izven naselja Mihovci pri Veliki Nedelji. Voznik OA je trčil v srno, katera pa je s kraja zbežala.

Ob 12:31 uri smo bili obveščeni o poškodbi udeleženca na javni prireditvi v Ormožu. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se oseba ni telesno poškodovala, ampak je padla po tleh zaradi omotičnosti oz. predolge izpostavljenosti soncu.

Ob 12:36 uri nas je oškodovanec iz Velikega Brebrovnika, obvestil, da mu je NN storilec požagal večji oreh. Evidentirano je bilo KD Poškodovanje tuje stvari.

Ob 13:24 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda v naselju Preclava. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

Ob 19:32 uri smo posredovali v Vinskem vrhu, saj so nas klicali iz Zdravstvenega doma Ormož, da se je ob klicu k njim slišalo kričanje, nato pa je bil klic prekinjen. Ugotovili smo, da ni šlo za kršitev javnega reda in miru.

Ob 21:46 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Senešcih. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drog ulične razsvetljave. Pri tem se je lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Ptuj. Voznik je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat alkotesta pokazal kar 1.36 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in bo poslano skupaj z obdolžilnim predlogom na pristojno sodišče.

Ob 22:54 uri je na PP prišel občan prijavit kršitev javnega reda in miru, do katere je prišlo ob 19.55 v Mali vasi pri Ormožu. Po zbranih podatkih sledi ukrep.

NEDELJA 26. 5. 2019

Ob 01:20 uri smo bili obveščeni o dogodku v Koračicah. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 06:07 uri smo vozniku osebnega avtomobila v Mihovcih pri Veliki Nedelji odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Vozniško dovoljenje bo poslano skupaj z obdolžilnim predlogom na sodišče.

Ob 11:05 uri se je na PP oglasil udeleženec nočne javne prireditve v Ormožu, kateri je izgubil denarnico z vsebino.

Ob 13:45 uri je poštena najditeljica iz Ormoža, na PP prinesla najdeno črno usnjeno denarnico z vsebino in denarjem. Izpolnjen je bil Zapisnik o najdeni stvari in obveščena sorodnica lastnika.

Ob 14:05 uri se je na PP oglasila udeleženka nočne javne prireditve v Ormožu, katera je izgubila denarnico z vsebino.

Ob 21:11 uri smo bili na kraju prijave poškodovanja osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v mestu Ormož, na kraju je po opravljenih razgovorih bilo ugotovljeno, da do poškodovanja vozila ni prišlo tega dne na omenjenem kraju. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 23:40 uro smo opravili intervencijo v naselju Središče ob Dravi, na kraju je bilo ugotovljeno, da je med partnerjema prišlo do spora ter do nasilja partnerja nad partnerico, zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil na kraju kršitelju izdan plačilni nalog.

PONEDELJEK 27. 5. 2019

Ob 09.00 uri smo bili obveščeni, da na relaciji Miklavž pri Ormožu – Pavlovci, po sredini vozišča hodi ženska in ovira promet. Ugotovljeno je bilo, da gre za psihično bolnico. Odpeljana je bila v ZD Ormož.

Ob 14.30 uri smo bili obveščeni o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva na območju Koga. Ugotovljeno je bilo, da granata izhaja iz časa druge svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe katere so poskrbele za odvoz.

Napoved aktivnosti za torek dne 28. 5. 2019 :
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, izsiljevanje prednosti in kršitve kolesarjev, mopedistov in voznikov motornih koles).
– v času od 6. 5. pa do 31. 5. 2019 poteka poostren nadzor v cestnem prometu v zvezi »VARNOSTI KOLESARJEV«.

PRIPRAVILI:
Mitja Tramšek, Aleš Meško – višja policista I
in Edvard Cvetko, komandir