TOREK 28. 5. 2019:

Ob 11:05 uri je vaščanka Lačavesi na PP prinesla najden etui z dokumenti, katere je našla na Ljutomerski ulici v Ormožu. V času postopka pa se je na PP javil tudi lastnik.

Ob 19.43 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Bresnici. Vozniku, kateri je trčil v srno in si poškodoval vozilo smo izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

SREDA 29. 5. 2019

Ob 13:40 uri smo na policijski postaji opravili zaslišanje tujca, osumljenca kaznivega dejanja Grožnje.

Ob 14:56 uri smo bili obveščeni o oviri na vozišču ormoške obvoznice. Obvestili smo upravljalca ceste, kateri je postavil ustrezno prometno signalizacijo.

Ob 15:53 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Veličane. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročiteljici je bil na kraju vročen plačilni nalog.

Ob 20:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 23:40 uri smo na regionalni cesti v naselju Pavlovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je pokazal 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 23:20 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Mihalovci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

ČETRTEK 30. 5. 2019:

Ob 14:58 uri smo v Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije na parkirnem prostoru.

Ob 15:57 uri smo v Ormožu intervenirali zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini. Osumljencu smo izrekli prepoved približevanja določeni osebi, oz. objektu, zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Ob 18.05 smo v Središču ob Dravi prijeli 3 državljane Alžirije, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Ker so tujci zaprosili za mednarodno zaščito, so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom Ljubljana.

Napoved aktivnosti preko vikenda:

– V petek 31. 5.2019 še poteka poostren nadzor cestnega prometa z poudarkom na varnosti kolesarjev
– Preko vikenda bomo opravljali meritve hitrosti z radarjem

Pripravili policisti PP ORMOŽ