PONEDELJEK 10. 2. 2020

Ob 06.25 smo posredovali zaradi podrtega drevesa na cesto. Ugotovili smo, da se je podrlo zaradi močnega vetra. Obveščali smo center za obveščanje 112, ti pa gasilce ki so drevo odstranili.

Ob 07.11 smo obravnavali prometno nesrečo I. kat. In udeležbo divjadi. Izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 08.00 uri smo obravnavali dogodek, kjer je zaradi močnega vetra padlo na parkiran osebni avto podrto drevo.

Ob 10.23 uri smo zavarovali kraj, kjer je zaradi vetra padla strešna kritina na vozišče. Obstajala je nevarnost da na vozišče pade še več strešne opeke. Preko 112 obveščeni gasilci in cestno podjetje, ki so kraj sanirali in zavarovali.

Ob 10.30 uri smo obravnavali dogodek kjer je veter razmajal drog električne napeljave, kateri se je obesil proti vozišču. Kraj smo zavarovali o tem pa obveščali 112.

Ob 10.35 uri smo obravnavali dogodek, kjer je iz strehe na vozilo padla strešna kritina in ga poškodovala. Zadevo smo obravnavali kot dogodek.

Ob 11.40 uri smo obravnavali dogodek kjer je veter razmajal drog električne napeljave, kateri se je obesil proti vozišču. Kraj smo zavarovali o tem pa obveščali 112.

Ob 13.35 uri smo ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila levo in desno na pas za nasproti vozeča vozila. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled glede psihoaktivnih snovi. Prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Po pridobljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

Ob 14.29 uri smo obravnavali prometno nesreči I. kategorije in pobegom, ki se je zgodila na parkirišču. Za kršiteljem poizvedujemo in sledi ustrezen ukrep. Trenutno smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16.56 uri smo obravnavali prometno nesreči I. kategorije in pobegom. Neznani voznik, neznanega vozila je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v ogledalo nasproti vozečega vozila in se po nesreči odpeljal v neznano. Za kršiteljem poizvedujemo in sledi ustrezen ukrep.

TOREK 11. 2. 2020

Ob 12.40 smo prejeli pisno prijavo kaznivega dejanja Tatvine. Po zbranih obvestilih bomo zadevo zaključili z kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

Ob 12.48 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in udeležbo živali. Voznik osebnega avtomobila je trčil v neznanega psa in si poškodoval vozilo. Policisti so udeležencu na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 05.50 so v Središču ob Dravi pri ilegalnem prestopu državne meje prijeli sedem državljanov Afganistana. Osebe so še v postopku obdelave.

Napoved aktivnosti za sredo 12. 2. 2020:
– Do 16.2.2020 poteka poostren nadzor v cestnem prometu nad tovornimi vozili in avtobusi;
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti, ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).

Pripravili policisti PP Ormož