PONEDELJEK 20. 4. 2020

Ob 12:21 uri smo bili obveščeni o sumu kršitve aktualnega odloka Vlade RS v zvezi COVID-19. Po zbranih vseh obvestilih bo zadeva ustrezno zaključena.

Ob 12:48 uri smo bili v vednost obveščeni o poškodbi šipe na obcestnem objektu. Objekt je v lasti lokalne skupnosti.

Ob 18:08 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil ugotovili, da so v danem primeru podani elementi kaznivega dejanja. Po vseh zbranih obvestilih bomo zadevo odstopili v nadaljnjo reševanje pristojni policijski postaji.

TOREK 21. 4. 2020

Ob 7:40 uri smo bili obveščeni o tatvini treh rac tekačic iz hleva v naselju Cvetkovci. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

Ob 7:53 uri je patrulja v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji, na GC I/2 na prehodu ceste čez železniško progo, obravnavala prometno nesrečo I. kategorije. Vozniku TV je bil na kraju izdan/vročen plačilni nalog.

Ob 13:03 uri smo bili obveščeni o sumu kršitve aktualnega odloka Vlade RS v zvezi COVID-19. Po vseh zbranih obvestilih bo zadeva ustrezno zaključena.

Ob 15:44 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v okolici Miklavža pri Ormožu. Po opravljenih razgovorih s udeleženci, je bilo ugotovljeno, da ne gre za kršitev.

Ob 00.07 smo bili obveščeni o prometni nesreči s udeležbo divjadi v naselju Krčevina. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu, smo odstopili od ogleda.

Ob 01.48 smo intervenirali v naselju Velika Nedelja, kjer bo po zbranih obvestilih kršitelju izdan plačilni nalog.

0b 06.17 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči s udeležbo divjadi v naselju Sodinci. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu, smo odstopili od ogleda.

SREDA 22. 4. 2020

Ob 13.45 uri smo v Središču ob Dravi obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru, kjer je neznani voznik neznanega vozila zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil.

Ob 17.11 uri smo v Ivanjkovcih obravnavali prometno nesrečo, kjer je pri vožnji padel kolesar in se lahko telesno poškodoval. Z ogledom smo ugotovili, da je tuja krivda izključena, kolesarju pa je bil izdan plačilni nalog.

Ob 20.30 uri je 56-letni moški vozil motorno kolo po lokalni cesti Spodnji Ključarovci – Runeč. Izven naselja Spodnji Ključarovci je v izteku blagega levega ovinka, kjer poteka vozišče po klancu navzgor, z vozilom zapeljal desno, v jarek ob vozišču. Tam je trčil v travnati nasip, nekaj časa vozil po nasipu, nato pa ga je z motornim kolesom vred vrglo na njivo, kjer se je z vozilom prevrnil in obležal.
Kljub hitri zdravniški pomoči je motorist na kraju nesreče umrl.

Pripravili policisti PP ORMOŽ