V torek nekaj po 16.00 uri je zagorelo v poslovno-proizvodnem objektu plastike podjetja R.S.T., Bibe Juričinec na Hardeku. ( Gre za zgradbo, kjer se je nekoč nahajalo podjetje Termosol in se nahaja za gostilno Prosnik ob Ljutomerski cesti v Ormožu). Škode je za pol milijona:
Na kraj dogodka so v treh minutah od obvestila prihiteli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Hardek in Ormož. Objekt je že bil globoko v plamenih, z objekta pa se je valil gost črn dim.
Gasilci so takoj začeli z gašenjem in dodatno aktivirali še osem prostovoljnih gasilskih društev: PGD Loperšice, PGD Ključarovci, PGD Velika Nedelja, PGD Podgorci, PGD Bresnica, PGD Ivanjkovci, PGD Miklavž pri Ormožu in PGD Hermanci
Zaradi pravočasnega aktiviranja gasilcev in uspešnega gašenja so gasilci uspeli požar omejiti v proizvodno – skladiščem delu, tako da se požar ni razširil v poslovni del stavbe, kjer proizvajajo izdelke iz plastike in PVC okna.
Do prihoda poveljnika GZ Tončeka Lisjaka, je intervencijo uspešno vodil Boris Notersberg, član PGD Ormož, sicer pa je v intervencijo sodelovalo 92 prostovoljnih gasilcev z 18 vozili iz 10 prostovoljnih gasilskih društev. Porabljenega je bilo približno 260 litrov penila in 42 jeklenk zraka za dihalne aparate.

V času požara je lažje opekline prizadele enega od zaposlenih v podjetju R.S.T., ki je skušal, pred prihodom gasilcev, požar sam pogasiti. Zaposlenega je oskrbela ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ormož. Prav tako je ekipa ekipa Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ormož oskrbela enega izmed gasilcev, ki je med intervencijo doživel vročinsko utrujenost.
Intervencija je bila zaključena ob 19.30 uri. Po končani intervenciji so vso noč gasilci PGD Ormož in PGD Hardek izvajali gasilsko stražo.

Domnevno je do vžiga prišlo zaradi napake na stroju za varjenje plastike. V požaru je zgorelo pol ostrešja, uničeni so polizdelki in en delovni stroj, ostale delovne stroje so gasilci uspeli obvarovati pred ognjem. Po nestrokovni oceni je škoda ocenjena na 500.000,00 EUR.