Gasilcem PGD PODGORCI se je uresničila dolgoletna želja, saj so se konec aprila končno preselili v svoj novi gasilski dom. Sicer vsa dela še niso zaključena, tako, da bo uradna otvoritev šele prihodnje leto avgusta, kljub temu pa objekt že služi svojemu osnovnemu namenu.
Selitev v novi gasilski dom je tako za gasilce PGD Podgorci, kot domačine bila velik dogodek, ki so ga obeležili z dostojnim slovesom od starega gasilskega doma, ki jim je služil vrsto let, a je za današnje potrebe postal pretesen. Dostojno slovo je pomenila gasilska sirena in še zadnji gasilski »mirno« pred starim objektom, potem pa so se gasilci v družbi gostov in krajanov v paradi z gasilsko opremo odpravili do novega objekta, ki se baha tik ob Kulturni dvorani v Podgorcih in stoji na skoraj 1000 kvadratnih metrov veliki parceli. Gradnja je stala nekaj več kot 262 tisoč evrov, od tega je 111 tisoč zagotovila Občina Ormož, ostalo so zbrali gasilci s prodajo starega gasilskega doma in najemom kredita v vrednosti 60.000€. S prostovoljnimi prispevki so pomagali tudi krajani ter številni donatorji. S tem da so veliko gradbenih del gasilci izvedli v lastni režiji: v 139-tih delovnih akcijah so namreč opravili kar za 3.500 ur prostovoljnega dela, je v nagovoru dejal predsednik PGD Podgorci SANDI MUNDA in dodal, da so z gradbenimi deli začeli v februarju leta 2021, uradna otvoritev pa bo potekala 17.avgusta prihodnje leto.
Selitev v novi gasilski dom je v Podgorcih bilo tudi prijetno družabno srečanje, ob tej priložnosti so domači fantje postavili mlaj, v pričakovanju 1.maja pa so simbolno zakurili še kres…
Foto: ARHIV PGD PODGORCI