Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 14. 2. 2020, do 7:00 ure dne 17. 2. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 14. 2. 2020

Ob 7.00 smo obravnavali povoženje divjadi. Izdano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21:30 je bil v Ormožu zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil motorno vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku je bilo vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik imel 1.37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo je bilo zaseženo. Zoper voznika sledi Obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

SOBOTA 15. 2. 2020

Ob 9.32 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Poškodovanja tuje stvari v Središču ob Dravi. Zadeva zaključena s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 10.15 smo bili obveščeni o delovni nesreči v okolici Ormoža, kjer je bilo ugotovljeno, da je oseba pri popravilu strehe, padla na tla in se telesno poškodovala. Poškodovani je bil odpeljan v bolnico Ptuj, kjer je bilo ugotovljeno, da je pri tem zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti so z ogledom izključili tujo odgovornost, zato bo zadeva zaključena s poročilom na tožilstvo.

Ob 15.00 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju v Podgorcih. Policisti so na kraju ugotovili, da je kršitelj žalil drugo osebo in mu grozil s pretepom.

Ob 18.02 so policisti opravili ogled prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi v naselju Savci. Udeležencu so policisti na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19.00 smo vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji vozil vozilo pod vplivom alkohola. V izdihanem zraku je imel 0,61 mg/l alkohola. Vozniško dovoljenje bomo poslali na pristojno sodišče skupaj z odložilnim predlogom.

Ob 23.40 smo v naselju Ivanjkovci, vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je alkotest pokazal 0.51 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju smo prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Ob 00.33 so policisti v naselju Šalovci vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je alkotest pokazal 0.47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju smo prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Ob 01.31 uri so policisti v Podgorcih ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je v postopku odklonil preizkus alkoholiziranosti. Prepovedana nadaljnja vožnja, vozniško dovoljenje bo poslano skupaj z odložilnim predlogom na sodišče.

NEDELJA 16. 2. 2020

Ob 07.18 smo bili obveščeni, da oseba v okolici Velike Nedelje grozi s samomorom. Na kraj poklicano reševalno vozilo, s katerim je bil odpeljan v Psihiatrično bolnišnico Ormož. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 09.26 smo bili obveščeni, da je v okolici Ormoža omagala starejša oseba. Na kraj je bilo poklicano reševalno vozilo, katero je osebo odpeljalo v SB Ptuj v nadaljnjo oskrbo. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 19.31 smo bili s strani občana obveščeni, da se že dlje časa na območju centra Miklavž pri Ormožu giblje neznani večji pes, ki je podoben nemškemu ovčarju, okrog vratu ima ovratnico. Patrulja je pregledal okolico, vendar psa ni izsledila. V tej zvezi naprošamo vse občane, če morda kdo razpolaga s podatkom o lastniku tega neznanega psa, da to sporoči na policijsko postajo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 17. 2. 2020:

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov in hitrosti vožnje.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir