IZ VSEBINE:

Kljub temu, da se približujemo sredini meseca maja, se v oddaji spominjamo nekaterih zanimivih dogodkov, ki so zaznamovali prvomajske praznike:
Tudi letos nas je za PRVI maj prebudila budnica ormoške pleh muzike. Po tradicionalni PRVI postojanki pri BARU AS, so se godbeni odpravili še po nekaterih drugih krajih v občini:

2. Na glasbenem popotovanju po občini Ormož, se je godba ustavila tudi v Osluševchi, kjer pa je praznovanje PRVEGA MAJA prav posebno doživetje:

3. V prazničnih dneh so poseben dosežek slavili tudi v Podgorcih. Tamkajšnjim gasilcem se je namreč uresničila dolgoletna želja, saj so se konec aprila končno preselili v svoj novi gasilski dom. Sicer vsa dela še niso zaključena, tako, da bo uradna otvoritev šele prihodnje leto avgusta, kljub temu pa objekt že služi svojemu osnovnemu namenu:

4. V sodelovanju z domačo občino, z Mladinskim društvom Obrež, s Prostovoljnima gasilskima društvoma Obrež in Središče ob Dravi ter s podjetjem Glowen, so simpatizerji in kolesarski navdušenci v petek, 28.aprila svojim junakom na PONY kolesih ob zaključku dobrodelnega projekta S PONY KOLESI PO SLOVENIJI pripravili prijetno dobrodošlico. Množica je svoje junake dočakala na Trgu talcev v Središču ob Dravi:

5. Ormoški UNTERHUND letos slavi 33 let delovanja. V počastitev jubileja so članice in člani istoimenskega Kulturno alternativnega društva konec aprila pripravili dvodnevno dogajanje, ki so ga naslovili 33 let hrupa. Prvi dan so pripravili kulturno izobraževalni program z bogato retrospektivno razstavo, drugi dan pa je bil namenjen koncertu treh hardcore skupin: Wasserdicht iz Ormoža, S.O.R iz Idrije in NULA iz Šibenika. Zraven smo bili na otvoritvi retrospektvne razstave:

6. A smo v Ormožu velik športni praznik doživeli minuli konec tedna. V športni dvorni na Hardeku je namreč potekal zaključni turnir Pokala Slovenije 2022/2023, ki je ormoškim rokometašem in v ponos občini – prinesel zmagovito DRUGO mesto!