Po pesniški zbirki Prosti pad (ki je izšla leta 2000) in pesniški zbirki »Dan, ki se ne more znočiti« ( iz leta2008), je mag. Blanka Erhartič Kralj letos pri Založbi Obzorja izdala pesniško zbirko z naslovom Moč. Dokaz, da je po 15 letih nova zbirka pesmi, Blanke Erhartič Kralj, sicer znane ormoške pesnice razveselila, je bil tudi prepoln prireditveni prostor Knjižnice, kjer je minuli četrtek bila predstavitev. Gre za tretjo zbirko pesmi Blanke Erhartič Kralj – profesorice slovenskega jezika na Ormoški gimnaziji, ki pa svoj čas na gimnaziji tudi ravnateljevala. Je pesnica, pisateljica, lektorica, avtorica številnih učbenikov, mentorica mladim literarno nadarjenim dijakom in promotorka slovenskega jezika. Leta 2017 je za delovanje na področju književnosti prejela plaketo Krajevne skupnosti Ormož. Od leta 2019 je članica Slovenskega centra PEN, leta 2021 pa je bila nominirana za nagrado Mira, ki jo podeljuje ženski odbor slovenskim ustvarjalkam za izjemne dosežke na področju literarnega ustvarjanja in premišljevanja o literaturi in kulturi ter celostne osebnostne drže.

»Ustvarjalka govori iz svoje notranjosti o paradoksih življenja kot takega in riše na svoja platna iz poetično oblikovanih besedil refleksivne linije. Splošna spoznanja se spajajo z najrazličnejšimi občutji in rastejo v kompleksnost izbranih podob, ki so ključ za raziskovanje sveta in človeka. V nekem smislu postanejo posamezne pesmi nenadoma okna pri iskanju bivanjskega smisla, ki odpirajo pogled na realni in irealni človekov prostor oziroma na stvarnost in nadstvarnost. Pesniško postavljanje verzov postane nenadoma tkanje usode sredi vztrajanja v večsmernih krogih bivanja,« je v spremni besedi zapisal Lev Detela, ki tako tudi pojasni vsebino pesniške zbirke MOČ.

Predstavitev pesniške zbirke Blanke Erhartič Kralj je bil še ena prijetna prireditev v ormoški knjižnici, ko vsaka beseda da misliti, in domov odideš morda z novimi spoznanji, na katera prej nisi bili niti pozoren. S pesnico se je o njenem pesniškem ustvarjanju pogovarjala bibliotekarka Marijana Korotaj. Spremljevalni glasbeni program pa so izvedli dijaki Gimnazije Ormož pod mentorstvom prof. Aleša Lubija.

Več v oddaji UTRIP ORMOŽA, 18. 5. 2023 ob 20.uri.